Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. MSB: MSÜ tercihleri sürüyor, Çarpıcı rakam: $0

MSB: MSÜ tercihleri sürüyor, Çarpıcı rakam: $0

afyondabugun afyondabugun -
0

Merakla takip edilen bu gelişmede, Milli Savunma Bakanlığı (MSB)  1 Mart’ta 629 bin 129 adayın katılımıyla gerçekleştirilen MSÜ sınavına ilişkin sürecin devam ettiğini duyurdu. 24 Mart’ta açıklanan sınav sonuçlarının ardından 25.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)  1 Mart’ta 629 bin 129 adayın katılımıyla gerçekleştirilen MSÜ sınavına ilişkin sürecin devam ettiğini bildirdi. 24 Mart’ta açıklanan sınav sonuçlarının ardından 25 Mart’ta başlayan tercih işlemlerine adaylar yoğun ilgi gösterdi.

Uzman Görüşleri ve Değerlendirmeler

Açıklamaya göre, tercih sürecinin ilk haftasında 55 bin aday Harp Okulları ile Astsubay Meslek Yüksekokulları için başvurularını tamamladı. Tercih işlemlerinin 24 Nisan’a kadar devam edeceği belirtildi.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

MSÜ’nün, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli milli ve çağdaş eğitim anlayışıyla yetiştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, savunma, güvenlik ve yöntem alanlarında bilgi üreten yapısıyla uluslararası düzeyde saygın bir konuma sahip olduğu vurgulandı. Bu çerçevede, şanlı orduda görev almak isteyen gençler üniversiteye başvuru yapmaya davet edildi.

Son Durum ve Beklentiler

Aynı zamanda, Araştırma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında 8-9 Nisan tarihlerinde Samsun’da Orta Karadeniz Kariyer Fuarı gerçekleştirileceği aktarıldı.

Bunun yanı sıra, engelli bireyler ile terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan vatandaşlar için sürekli işçi alımı başvurularının 6-10 Nisan tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapılabileceği bildirildi.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

İlgili Yazılar