SON DAKİKA
--:--:--

Kaya: Tarih sloganlarla değil belgelerle okunmalıdır

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, CHP Gürsu İlçe Başkanı Kaya açıklamasında vatandaşların farklı görüşleri inceleyerek kendi kanaatlerini oluşturması gerektiğini belirterek, “Herkes kendi fikrini yazabilir, ancak bilgi kirliliği. CHP Gürsu İlçe Başkanı Kaya açıklamasında vatandaşların farklı görüşleri inceleyerek kendi kanaatlerini oluşturması gerektiğini belirterek, “Herkes kendi fikrini yazabilir, bununla birlikte bilgi kirliliği üzerinden oluşturulan algılara karşı dikkatli…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kaya: Tarih sloganlarla değil belgelerle okunmalıdır

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, CHP Gürsu İlçe Başkanı Kaya açıklamasında vatandaşların farklı görüşleri inceleyerek kendi kanaatlerini oluşturması gerektiğini belirterek, “Herkes kendi fikrini yazabilir, ancak bilgi kirliliği.

CHP Gürsu İlçe Başkanı Kaya açıklamasında vatandaşların farklı görüşleri inceleyerek kendi kanaatlerini oluşturması gerektiğini belirterek, “Herkes kendi fikrini yazabilir, bununla birlikte bilgi kirliliği üzerinden oluşturulan algılara karşı dikkatli olunmalıdır” beyan etti.

Öne Çıkan Noktalar

Kaya, İnönü dönemine yönelik eleştirilerin kritik bir kısmının II. Dünya Savaşı koşulları dikkate alınmadan yapıldığını savunarak, Türkiye’nin savaş dışında kalmasının stratejik bir tercih olduğunu altını çizdi. Avrupa’nın büyük bölümünün savaşın etkisi altında olduğu bir dönemde Türkiye’nin hassas bir denge politikası yürüttüğünü belirten Kaya, bu süreçte güvenlik önlemlerinin artırıldığını ifade etti.

Gelişmenin Kamuoyuna Yansımaları

Kamuoyunda zaman zaman gündeme gelen bazı iddialara da değinen Kaya, “Camilerin kapatılması gibi iddialar bağlamından koparılarak anlatılıyor” ifade etti. Savaş koşullarında alınan bazı geçici tedbirlerin zamanla farklı şekilde yorumlandığını belirten Kaya, tarihsel olayların dönemin şartları içinde değerlendirilmesi gerektiğini ulaştı.

Tarih, sloganların değil belgelerin alanıdır” diyen Kaya, sosyal medyada dolaşan bilgi kirliliğine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Kaya, açıklamasının sonunda, “Can alıcı olan tartışmak değil, doğruyu beraberinde anlayabilmektir” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Benzer Haberler
MHP Heyetinden Afyonkarahisar’da Teşkilat Toplantısı ve Afet Bölgesi Ziyareti
MHP Heyetinden Afyonkarahisar’da Teşkilat Toplantısı ve Afet Bölgesi Ziyareti
Afyon Lisesi Mezunları Derneği İlk Genel Kurulunu Yaptı
Afyon Lisesi Mezunları Derneği İlk Genel Kurulunu Yaptı
Kitap Kulüpleri Büyük Taarruz’un İzinde Tarihe Yolculuk Yaptı
Kitap Kulüpleri Büyük Taarruz’un İzinde Tarihe Yolculuk Yaptı
Afyonkarahisar Erenler Mahallesi’nde Bozuk Yol Tepki Çekiyor
Afyonkarahisar Erenler Mahallesi’nde Bozuk Yol Tepki Çekiyor
Afyonkarahisar İçin Eskişehir’de Önemli Proje Toplantısı
Afyonkarahisar İçin Eskişehir’de Önemli Proje Toplantısı
AKÜ GSF Öğrencilerinden İki Farklı Noktada Tasarım Projesi
AKÜ GSF Öğrencilerinden İki Farklı Noktada Tasarım Projesi
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün