Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Siirt’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Siirt’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

afyondabugun afyondabugun -
0

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Törene, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, eşi Nurten Kızılkaya, il protokolü, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törene, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, eşi Nurten Kızılkaya, il protokolü, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar iştirakte bulundu.

Bilinmesi Gereken Kritik Detaylar

Programda İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Törende öğrenciler tarafından şiirler okunurken, okul gösterileri, geleneksel çocuk oyunları yarışmaları ve Taekwondo performansları sergilendi.

Tarihsel Arka Plan

Yumurta taşıma, çuval yarışı ve halat çekme gibi etkinliklerin yanı sıra anaokulu öğrencilerinin sahnelediği dans ve oyun gösterileri de izleyicilerden ilgi gördü.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından Vali Kızılkaya’ya Türk bayrağı ve çiçek demeti takdim edildi. İlköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Takvim, protokol üyelerinin öğrenciler ve velilerle sohbet etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

İlgili Yazılar