SON DAKİKA
--:--:--

ABD ve Avrupa piyasalarında Cuma günü satıcılı seyir sürdü

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, Halk Yatırım’ın analizine göre, Pentagon’un olası kara harekatına yönelik hazırlık iddiaları gündeme gelirken, Beyaz Saray net bir karar olmadığını vurguladı. Halk Yatırım’ın analizine göre, Pentagon’un olası kara harekatına yönelik hazırlık iddiaları gündeme gelirken, Beyaz Saray net bir karar olmadığını bilhassa belirtti. Başkan Trump ise geri adım sinyali vermeyerek, “ateşkes yerine…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ABD ve Avrupa piyasalarında Cuma günü satıcılı seyir sürdü

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, Halk Yatırım’ın analizine göre, Pentagon’un olası kara harekatına yönelik hazırlık iddiaları gündeme gelirken, Beyaz Saray net bir karar olmadığını vurguladı.

Halk Yatırım’ın analizine göre, Pentagon’un olası kara harekatına yönelik hazırlık iddiaları gündeme gelirken, Beyaz Saray net bir karar olmadığını bilhassa belirtti. Başkan Trump ise geri adım sinyali vermeyerek, “ateşkes yerine çatışmanın sürdürülmesi” mesajını iletti.

ABD piyasalarında, güçlenen dolar, yükselen tahvil faizleri ve Nisan ayında olası faiz artışı beklentisi etkili oldu. Dow Jones endeksi yüzde 0,96 düşüşle 45.577,47, S&P 500 yüzde 1,51 azalışla 6.506,48, Nasdaq endeksi ise yüzde 2,01 gerileyerek 21.647,61 puandan günü tamamladı. Tahvil faizlerinde 2 yıllıklar yüzde 3,90, 10 yıllıklar yüzde 4,38 seviyesine yükseldi. VIX endeksi ise 24,06’dan 26,78’e çıktı.

Konuyla İlgili Önemli Detaylar

Avrupa tarafında da jeopolitik riskler piyasaları baskıladı. Euro Stoxx 50 endeksi %2,00, Almanya DAX yüzde 2,01, Fransa CAC 40 yüzde 1,82 ve İngiltere FTSE 100 yüzde 1,44 düşüş gösterdi. Ocak ayında Euro Bölgesi’nde cari fazla 37,9 milyar euro, ticaret fazlası ise 12,1 milyar euro olarak kaydedildi. Bundesbank Başkanı Nagel, enerji fiyatlarının kalıcı artışı halinde faiz artırımı seçeneğinin gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Asya-Pasifik piyasaları haftaya satıcılı harekete geçti. ABD’nin İran’a yönelik 48 saatlik ültimatomu ve İran’ın Hürmüz Boğazı ile enerji altyapısına yönelik misilleme açıklamaları, bölge endekslerini olumsuz etkiledi. Bu sabah Nikkei 225 yüzde 3,56, Shanghai yüzde 2,50, Hang Seng yüzde 3,36, Kospi yüzde 5,80 ve Nifty 50 yüzde 2,20 gerileyerek negatif seyir izliyor.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

Halk Yatırım analistleri, “Orta Doğu’daki savaşın beklenenden uzun süreceği endişeleri ve Hürmüz Boğazı’na yönelik gelişmeler piyasaların ana belirleyicisi olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bugün ABD’de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi, Euro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi açıklanacak. Gelecek haftada ise ABD’de ADP haftalık istihdam değişimi, Philadelphia Fed imalat dışı aktivite endeksi, PMI ve ithalat-ihracat fiyat endeksleri; Euro Bölgesi’nde ise PMI verileri ve Japonya’da TÜFE ile PMI verileri takip edilecek.

Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

Benzer Haberler
Afyonkarahisar Mermer Fuarı 17 Haziran’da Başlıyor
Afyonkarahisar Mermer Fuarı 17 Haziran’da Başlıyor
Bursalı marketçiler denetime her zaman açık
Bursalı marketçiler denetime her zaman açık
Artvin’de ECOSUS 2026 Kongresi için geri sayım koyuldu
Artvin’de ECOSUS 2026 Kongresi için geri sayım koyuldu
İhracatta 25,İşte o inanılmaz sayı: $0tı ivme kazandı
İhracatta 25,İşte o inanılmaz sayı: $0tı ivme kazandı
Tarımda yeni yol haritası belli gündeme taşındı
Tarımda yeni yol haritası belli gündeme taşındı
Yalova’da Ata Tohumuna büyük dayanak
Yalova’da Ata Tohumuna büyük dayanak
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün