Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Al Kaabi: Katar, BM İnsan Hakları Fazla Komiserliği’nin kilit destekçisidir

Al Kaabi: Katar, BM İnsan Hakları Fazla Komiserliği’nin kilit destekçisidir

afyondabugun afyondabugun -
0

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Katar Dışişleri Bakanlığı, Cenevre’de düzenlenen İnsan Hakları Konseyi’nin 61. oturumunda, ülkenin uluslararası insan hakları mekanizmalarıyla olan iş birliğine dair açıklama yaptı. .

Katar Dışişleri Bakanlığı, Cenevre’de düzenlenen İnsan Hakları Konseyi’nin 61. oturumunda, ülkenin uluslararası insan hakları mekanizmalarıyla olan iş birliğine dair değerlendirmelerde bulundu. .

Öne Çıkan Noktalar

Teknik yardım ve kapasite geliştirme konulu genel görüşmede söz alan Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Üçüncü Siyasi Araştırmacısı Nour Hamad Al Kaabi, Katar’ın bu alandaki kararlılığını teyit etti.

Konuya İlişkin Önemli Notlar

Al Kaabi, teknik yardım ve kapasite geliştirmenin hem İnsan Hakları Konseyi’nin hem de OHCHR’nin görevlerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve devletlerin insan hakları yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olduğunu her şeyden önce vurguladı.

Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

İlgili Yazılar