Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Al-Thani, Tayland Dışişleri Bakanı Phuangketkeow ile temas kurdu

Al-Thani, Tayland Dışişleri Bakanı Phuangketkeow ile temas kurdu

afyondabugun afyondabugun -
0

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı  Al-Thani, 28 Mart 2026’da Doha’da, Tayland Dışişleri Bakanı Phuangketkeow ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı  Al-Thani, 28 Mart 2026’da Doha’da, Tayland Dışişleri Bakanı Phuangketkeow ile telefon görüşmesi hayata geçirdi.

Gelişmenin Boyutları

Görüşmede, bölgedeki askeri tırmanış ve bunun bölgesel ve uluslararası güvenlik ile istikrara etkileri ele kabul gördü. Üstelik, tüm anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesinin yolları konuşuldu.

Son Durum ve Beklentiler

Katar Başbakanı, İran’ın Katar ve bölgedeki diğer ülkelere yönelik haksız saldırılarının durdurulması gerektiğini vurgularken, başta su, gıda ve enerji altyapısının maksat alınmasının tehlikelerine ilgi gördü.

Al-Thani, krizle başa çıkmak için koordinasyonun güçlendirilmesi, ortak çabaların yoğunlaştırılması, tartışma masasına geri dönülmesi ve akıl ile sağduyunun önceliklendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu adımların, global enerji güvenliği, deniz ulaşımının serbestliği, çevresel güvenlik ve bölgesel istikrarın korunmasına hizmet edeceği ifade edildi.

Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.

İlgili Yazılar