Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Arakçi: Pozisyonumuz ABD medyasında yanlış yansıtılıyor

Arakçi: Pozisyonumuz ABD medyasında yanlış yansıtılıyor

afyondabugun afyondabugun -
0

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ülkesinin uluslararası kamuoyundaki duruşuna ilişkin açıklamalar yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ülkesinin uluslararası kamuoyundaki duruşuna ilişkin açıklamalar yaptı.

Konunun Ayrıntıları

Arakçi, “İran’ın pozisyonu ABD medyası tarafından yanlış yansıtılıyor” ifadelerini kullanarak, bilgi akışındaki çarpıtmalara ilgi gördü.

İlgili Tarafların Görüşleri

Pakistan ile ilişkilere de değinen Arakçi, “Pakistan’ın çabaları için derin minnettarlık duyuyoruz ve İslamabad’a gitmeyi hiçbir zaman reddetmedik” aktardı. İranlı Bakan, önceliklerinin kendilerine dayatıldığını ifade ettiği savaşın kalıcı ve kesin şekilde sona ermesine yönelik şartlar olduğunu altını çizdi.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Açıklamasında savaşın sona ermesine odaklandıklarını belirten Arakçi, bu sürecin sürdürülebilir ve kalıcı bir çözümle sonuçlanması gerektiğini ifade etti.

Mesajının sonunda ”Yaşasın Pakistan” ifadesini kullanan Arakçi, iki ülke arasındaki dostane ilişkilere de vurgu yaptı.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar