SON DAKİKA
--:--:--

Bayraktar: Curad-1 kuyusu ile Somali’de yeni bir enerji dönemi koyuldu

Son dakika bilgilerine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin yurt dışındaki ilk derin deniz sondajını gerçekleştirecek olan Çağrı Bey Derin Deniz Sondaj Gemisi için Somali’nin Mogadişu Limanı’nda düzenlenen karşılama törenine katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin yurt dışındaki ilk derin deniz sondajını gerçekleştirecek olan Çağrı Bey Derin Deniz Sondaj Gemisi için…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bayraktar: Curad-1 kuyusu ile Somali’de yeni bir enerji dönemi koyuldu

Son dakika bilgilerine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin yurt dışındaki ilk derin deniz sondajını gerçekleştirecek olan Çağrı Bey Derin Deniz Sondaj Gemisi için Somali’nin Mogadişu Limanı’nda düzenlenen karşılama törenine katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye’nin yurt dışındaki ilk derin deniz sondajını gerçekleştirecek olan Çağrı Bey Derin Deniz Sondaj Gemisi için Somali’nin Mogadişu Limanı’nda düzenlenen karşılama törenine iştirakte bulundu.

Bayraktar, Türkiye ile Somali arasındaki enerji iş birliğinde köklü bir adım atıldığını belirterek, Mogadişu’ya 372 kilometre uzaklıktaki Curad-1 kuyusu ile Somali’de yeni bir enerji döneminin başladığını dile getirdi.

Gelişmenin Boyutları

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten Bayraktar, Türkiye’nin 2016 yılında başlattığı milli enerji stratejisi kapsamında sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerinde değerli bir kabiliyet kazandığını ifade etti. Karadeniz’de doğal gaz keşfiyle önemli bir aşama kaydedildiğini belirten Bayraktar, Türkiye’nin bugün dünyanın en büyük dördüncü derin deniz arama filosuna sahip ülkeler arasında yer aldığını öncelikle aktardı.

Öne Çıkan Açıklamalar

Bayraktar, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi’nin bölgede 4 bin 464 kilometrekarelik 3 boyutlu veri topladığını ve bu veriler ışığında sondaj aşamasına geçildiğini nakletti.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

İlk sondaj kuyusuna Somali’de “yeni doğan ilk bebek” anlamına gelen “Curad” adının verildiğini belirten Bayraktar, Curad-1 kuyusunun derin deniz sondajcılığı açısından hayati bir aşama olacağını ifade etti.

Türkiye’nin enerji filosunun Somali açıklarında görev yapacağını söyleyen Bayraktar, operasyonun 6 ila 9 ay sürebileceğini ve yaklaşık 500 personelin görev alacağını elde etti.

Bayraktar, Türkiye’nin Afrika ile ilişkilerinin 2005 Afrika Açılımı ile güçlendiğini ve 2011 Mogadişu ziyaretiyle yeni bir döneme girildiğini belirterek, enerji projesinin iki ülke ilişkilerine ve bölgesel istikrara katkı sağlayacağını ifade etti.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
YKS Nedeniyle Afyonkarahisar’da Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu Açık Olacak
YKS Nedeniyle Afyonkarahisar’da Nüfus Müdürlükleri Hafta Sonu Açık Olacak
Afyonkarahisar Emniyeti NATO Zirvesi Güvenlik Toplantısına Katıldı
Afyonkarahisar Emniyeti NATO Zirvesi Güvenlik Toplantısına Katıldı
İYİ Parti’den Türk Hukuku İçin Vizyon Belgesi Adımı
İYİ Parti’den Türk Hukuku İçin Vizyon Belgesi Adımı
Sandıklı’da TSK Güçlendirme Vakfı Kermesi Düzenlendi
Sandıklı’da TSK Güçlendirme Vakfı Kermesi Düzenlendi
Şuhut’ta İlaç ve Gübre Bayilerine Yönelik Sıkı Denetim
Şuhut’ta İlaç ve Gübre Bayilerine Yönelik Sıkı Denetim
MHP Heyetinden Afyonkarahisar’da Teşkilat Toplantısı ve Afet Bölgesi Ziyareti
MHP Heyetinden Afyonkarahisar’da Teşkilat Toplantısı ve Afet Bölgesi Ziyareti
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün