SON DAKİKA
--:--:--

Bayramda tatlı uyarısı

Gündeme gelen haberlere bakıldığında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Anne Şehir Merkezi Diyetisyeni Nefise Erdem, Ramazan Bayramı öncesinde sağlı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Anne Şehir Merkezi Diyetisyeni Nefise Erdem, Ramazan Bayramı öncesinde sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda hayati tavsiyelerde bulundu. Erdem, “Ramazan Bayramı’nda artan tatlı ve…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bayramda tatlı uyarısı

Gündeme gelen haberlere bakıldığında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Anne Şehir Merkezi Diyetisyeni Nefise Erdem, Ramazan Bayramı öncesinde sağlı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Anne Şehir Merkezi Diyetisyeni Nefise Erdem, Ramazan Bayramı öncesinde sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda hayati tavsiyelerde bulundu. Erdem, “Ramazan Bayramı’nda artan tatlı ve hamur işi tüketimine dikkat etmeliyiz. İkram porsiyonlarını mümkün olduğunca küçük tutmalıyız” ifade etti.

KOCAELİ (İGFA) – Ramazan Bayramı’nda beslenme düzeninde ani değişikliklerin sindirim sistemini zorlayabileceğine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Diyetisyeni Nefise Erdem, Ramazan boyunca azalan öğün sayısını bir anda artırmamak gerektiğini ifade etti. Erdem, “Güne hafif ve dengeli bir kahvaltıyla başlamanın sindirim sistemine yardımcı olacaktır. Uzun süreli açlık sonrası metabolizmayı yormamamız gerekiyor. Öğünlerimizde ise kızartmalar yerine haşlama ve fırın yemeklerini tercih etmeliyiz. Öğünlerimizde ek olarak dengeli ve yeterli olacak şekilde taze sebze, meyve, sağlıklı yağlara, kaliteli proteinlere yer vermeliyiz” vurguladı.

“İKRAM PORSİYONLARINI KÜÇÜK TUTMALIYIZ” Konusunda Önemli Bilgiler

“İKRAM PORSİYONLARINI KÜÇÜK TUTMALIYIZ”

Sahur alışkanlığının gece yeme alışkanlığına dönüşmemesi gerektiğini belirten Erdem, “Vücudumuz sahurdan dolayı bir alışkanlık kazanabilir. Bu alışkanlığımız gece yeme alışkanlığına dönüşmemeli. Uyumadan en az 3-4 saat önce besin alımını sınırlandırmalıyız. Bayramda ek olarak artan tatlı ve hamur işi tüketimine dikkat etmeliyiz. İkram porsiyonlarını mümkün olduğunca küçük tutmalıyız” açıklamasında bulundu.

“GÜNDE 2-3 LİTRE SU TÜKETİLMELİ”

Ramazan boyunca değişen öğün saatlerinin bayramla birlikte normale dönmesi gerektiğini belirten Erdem, “Kahvaltı atlanmamalı, gün içinde 3 ana öğün ve ara öğünler tercih edilmelidir. Ramazan sonrası vücudun yeniden su dengesini sağlaması için günlük en az 2- 3 litre su içilmesi gerekiyor. Bunun yanında bayram ziyaretleri sırasında kısa yürüyüşler yapmak, sindirimi destekler ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Kan şekerimizi hızlı yükselten gazlı içeceklerden uzak durmalıyız” aktardı.

Konu hakkında gelişmeler takip edilmeye devam ediyor. Ramazan boyunca değişen öğün saatlerinin bayramla birlikte normale dönmesi gerektiğini belirten Erde

Benzer Haberler
Kadir Sayın’dan Mevlid Kandili Mesajı
Kadir Sayın’dan Mevlid Kandili Mesajı
Pazar Esnafı Ziyaret Edildi
Pazar Esnafı Ziyaret Edildi
Yalçın Sevim Akademi’den Bir Türkiye Derecesi Daha!
Yalçın Sevim Akademi’den Bir Türkiye Derecesi Daha!
Hakan Şeref Olgun’dan Mevlid Kandili Mesajı: “Birbirimize Sahip Çıkmalıyız”
Hakan Şeref Olgun’dan Mevlid Kandili Mesajı: “Birbirimize Sahip Çıkmalıyız”
BAŞKAN MISIRLIOĞLU’ “BU MÜBAREK GECE GÖNÜLLERİMİZE HUZUR, MİLLETİMİZE BİRLİK GETİRSİN
BAŞKAN MISIRLIOĞLU’ “BU MÜBAREK GECE GÖNÜLLERİMİZE HUZUR, MİLLETİMİZE BİRLİK GETİRSİN
BAŞKAN BURCU KÖKSAL’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
BAŞKAN BURCU KÖKSAL’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün