SON DAKİKA
--:--:--

Dışişleri Bakanlığı’ndan 1915 olaylarına ilişkin mesaj

Son dakika bilgilerine göre, Açıklamada, Güney Kafkasya’da ortaya çıkan barış ve uzlaşı iklimine dikkat çekilerek, bölgenin iş birliği ve istikrar havzasına dönüşmesini isteyenlerin, tarihten husumet üretmeye çalışan kesimlere güçlü bir yanıt verdiği ifade edildi. Açıklamada, Güney Kafkasya’da ortaya çıkan barış ve uzlaşı iklimine dikkat çekilerek, bölgenin iş birliği ve istikrar havzasına dönüşmesini isteyenlerin, tarihten husumet…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Dışişleri Bakanlığı’ndan 1915 olaylarına ilişkin mesaj

Son dakika bilgilerine göre, Açıklamada, Güney Kafkasya’da ortaya çıkan barış ve uzlaşı iklimine dikkat çekilerek, bölgenin iş birliği ve istikrar havzasına dönüşmesini isteyenlerin, tarihten husumet üretmeye çalışan kesimlere güçlü bir yanıt verdiği ifade edildi.

Açıklamada, Güney Kafkasya’da ortaya çıkan barış ve uzlaşı iklimine dikkat çekilerek, bölgenin iş birliği ve istikrar havzasına dönüşmesini isteyenlerin, tarihten husumet üretmeye çalışan kesimlere köklü bir yanıt verdiği ifade edildi.

Dikkat Çeken Gelişmeler

1915 olaylarına ilişkin tartışmada tarafların, meselenin siyasi istismar konusu haline getirilmemesi gerektiği yönünde net bir tutum sergilediği belirtildi.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

Bazı üçüncü ülke siyasetçilerinin konuyu dar siyasi hesaplarla gündeme taşıdığı veya kendi sorumluluklarını örtbas etmeye çalıştığının gözlemlendiği kaydedildi.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Türkiye’nin arşivlerini açtığı ve 1915 olaylarının hakkaniyetli ve bilimsel bir zeminde incelenmesi amacıyla Ortak Tarih Komisyonu kurulmasını önerdiği hatırlatıldı. Bu önerinin geçerliliğini koruduğu vurgulandı.

Açıklamada dahası, yapıcı tutum sergileyen üçüncü tarafların ortak ve adil bir hafıza oluşturma yönündeki çabaları desteklemeye davet edildiği ifade edildi.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
Kursu Tamamlayan Sürücülere Sertifikaları Verildi
Kursu Tamamlayan Sürücülere Sertifikaları Verildi
AKGÖZ: “DERDİMİZ ŞOV DEĞİL DEMOKRASİDİR”
AKGÖZ: “DERDİMİZ ŞOV DEĞİL DEMOKRASİDİR”
Afyonspor’u Öldürmeyin
Afyonspor’u Öldürmeyin
ALADAĞ MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ
ALADAĞ MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ
RANT ODAKLI DEĞIL, HAK VE İNSAN MERKEZLi BiR DÖNÜŞÜM İÇiN AFYONKARAHiSAR’IN YANINDAYIZ!
RANT ODAKLI DEĞIL, HAK VE İNSAN MERKEZLi BiR DÖNÜŞÜM İÇiN AFYONKARAHiSAR’IN YANINDAYIZ!
AĞUSTOS AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AĞUSTOS AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün