Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Dışişleri Bakanlığı, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında gerçekleştirilen diplomatik temaslara ilişkin açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanlığı, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında gerçekleştirilen diplomatik temaslara ilişkin duyuruda bulundu. Bu bilgiler ışığında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye, Mısır, Pakistan ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenen Üçüncü Müzakere’ya ev sahipliği yaptı.
Konuyla İlgili Önemli Detaylar
Forum marjında Dışişleri Bakan Yardımcısı H. Ali Özel ise Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Genel Direktörü Susanne Raab ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile ICMPD arasındaki iş birliği ve ortak projelerin yanı sıra, başta Suriye başta olmak üzere göç alanındaki güncel gelişmeler ele kabul gördü.
Konuya İlişkin Önemli Notlar
Bakan Yardımcısı Berris Ekinci de forum kapsamında yoğun temaslarda bulundu. Ekinci; Laurent Fabius, Akdeniz İçin Birlik Genel Sekreteri Nasser Kamel, Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vahan Kostanyan, Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakan Vekili Nureddin Azizi, UNICEF Bölge Direktörü Regina De Dominicis ve Kırım Tatar Milli MeclisiBaşkanı Refat Çubarov başkanlığındaki heyetle müzakere etti.
Aynı zamanda Dışişleri Bakan Yardımcısı Musa Kulaklıkaya, “Syria’s Path to Stability” başlıklı panelde hitap ederek, Suriye’de istikrarın sağlanmasına yönelik uluslararası çabaların önemine göze çarptı.
Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.


