Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, DMM, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yer alan PTT’nin siber saldırıya uğradığı ve veri sızıntısı yaşandığı” yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.
DMM, bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında yer alan PTT’nin siber saldırıya uğradığı ve veri sızıntısı yaşandığı” yönündeki iddialara ilişkin beyanat verdi.
Öne Çıkan Noktalar
Açıklamada, bahsi geçen iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu belirtilerek, PTT sistemlerinde iddia edildiği gibi herhangi bir veri sızıntısı veya güvenlik açığı tespit edilmediği ifade edildi.
Merak Edilen Soruların Yanıtları
PTT’nin bilgi sistemlerinin ulusal ve uluslararası siber güvenlik standartları doğrultusunda 7/24 esasına göre korunduğu vurgulanarak, vatandaşların kişisel verilerinin güvenliğinin en modern teknolojik altyapılarla sağlandığı kaydedildi.
DMM, kamuoyunu hedef alan bu tür paylaşımların panik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığını belirterek, yalnızca resmî açıklamaların dikkate alınması gerektiğini aktardı.
Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.


