Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Enflasyonda düşüş sürüyor, riskler devam etmektedir

Enflasyonda düşüş sürüyor, riskler devam etmektedir

afyondabugun afyondabugun -
0

Son dakika bilgilerine göre, Alnus Yatırım’ın enflasyon değerlendirme raporunda, Türkiye’de mart ayında tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylık yüzde 1,94 artış kaydettiği, yıllık enflasyonun ise yüzde 30,87 seviyesine gerilediği ifade edildi.

Alnus Sermaye’ın enflasyon değerlendirme raporunda, Türkiye’de mart ayında tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) aylık pay 1,94 artış kaydettiği, yıllık enflasyonun ise yüzde 30,87 seviyesine gerilediği ifade edildi.

Raporda, yıllık enflasyondaki düşüşte baz etkisinin rol oynadığı belirtilirken, enflasyon eğiliminde aşağı yönlü seyrin sürdüğü kaydedildi.

Üretici fiyatları tehlike oluşturmaya sürmektedir.

Öne Çıkan Noktalar

Alnus Sermaye’ın raporunda, yurt içi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) mart ayında aylık pay 2,30 arttığı, yıllık bazda ise yüzde 28,08 seviyesine yükseldiği ifade edildi. Üretici maliyetlerindeki artışın ilerleyen dönemde tüketici fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceği kaydedildi.

Sonraki Adımlar

En fazla artış ulaştırma ve gıda grubunda.

Raporda, ana harcama grupları içinde en artmış fiyat artışlarının ulaştırma, alkollü içecekler ve tütün ile gıda kalemlerinde görüldüğü belirtildi. Bu kalemlerin enflasyon üzerindeki etkisinin belirgin olduğu ifade edildi.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Faiz indirimi beklentisi yaz aylarına işaret ediyor.

Alnus Sermaye’ın değerlendirmesinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kısa vadede faiz indirimi yapmasının beklenmediği, bununla birlikte haziran ayından itibaren kademeli bir indirim sürecinin başlayabileceği öngörüldü.

Raporda, yıl sonu enflasyon beklentisinin kısım 26 civarında, tutum faizi beklentisinin ise yüzde 31,5 seviyesinde olduğu kaydedildi.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar