Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yürütülen soruşturmalara dair açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yürütülen soruşturmalara dair değerlendirmelerde bulundu. Gürlek, Kahramanmaraş ve Siverek Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından olaylara ilişkin soruşturmaların çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü belirterek, yayın yasağına rağmen görüntü paylaşan, kamuoyunda korku ve panik oluşturabilecek içerikler yayan ve yanıltıcı bilgi dolaşıma sokan çok sayıda sosyal medya hesabının tespit edildiğini ifade etti.
Haberin Arka Planı
Açıklamaya göre 55 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 130 hesap sahibi hakkında soruşturma başlatılırken 95 kişi gözaltına benimsendi, 35 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Öte yandan 1.104 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiği, okulları niyet gösteren paylaşımlar nedeniyle ise 54 okulu hedef alan 67 kullanıcının gözaltına alındığı ve adli işlemlerin devam ettiği kaydedildi.
Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.


