SON DAKİKA
--:--:--

İBB ve İstanbul Barosu’ndan çocuk hakları için iş birliği protokolü

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, İstanbul Barosu’nda düzenlenen imza törenine İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu katıldı. İstanbul Barosu’nda düzenlenen imza törenine İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu iştirakte bulundu. Protokol, İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile İstanbul Barosu arasında imzalandı. Törende konuşan Nuri Aslan, çocukların korunmasının…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İBB ve İstanbul Barosu’ndan çocuk hakları için iş birliği protokolü

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, İstanbul Barosu’nda düzenlenen imza törenine İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu katıldı.

İstanbul Barosu’nda düzenlenen imza törenine İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu iştirakte bulundu. Protokol, İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile İstanbul Barosu arasında imzalandı.

Törende konuşan Nuri Aslan, çocukların korunmasının temel öncelikleri olduğunu belirterek, “Çocuklarımızı korumak, geleceğimizi korumaktır” belirtti. Aslan, 23 Nisan’ın anlamına dikkat çekerek, geçtiğimiz günlerde yaşanan okul saldırılarına da değindi ve hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Konunun Ayrıntıları

İBB’nin çocuklara yönelik hizmetlerine ilişkin bilgi veren Aslan, 2019’dan bu yana kurulan “Yuvamız İstanbul” merkezleriyle çocuklara güvenli eğitim ortamı sunulduğunu dile getirdi. Aslan, 127 merkezde hizmet verildiğini, 16 yeni merkezin de yapım aşamasında olduğunu ifade etti.

Çocuk hakları alanındaki çalışmalara da değinen Aslan, bugüne kadar 69 binden fazla hizmet verildiğini belirterek, “Çocuklarımıza daha bu yaşta kendi haklarını öğreteceğiz; güvenli ortamın ne demek olduğunu anlatacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Tarafların Görüşleri

Protokol kapsamında İstanbul Barosu’na bağlı çocuk hakları alanında eğitim almış avukatların İBB’ye bağlı kreş ve merkezlerde görev alacağı, çocuklara hak bilincinin erken yaşta kazandırılacağı aktarıldı.

Gelişmenin Kamuoyuna Yansımaları

İbrahim Kaboğlu ise protokolün çocuk haklarının kurumsallaşması açısından kritik olduğunu belirterek, “İBB’nin kreşlerinde ve anaokullarında okuyan çocuklarda çocuk hakları bilincini yaratmayı ve hak temelli eğitime katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” ifade etti.

Kaboğlu, İstanbul Barosu’nun uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmaların bu protokolle daha geniş bir alana yayılacağını ifade ederek, iki kurumun sosyal sorumluluk alanında can alıcı bir iş birliği gerçekleştirdiğini beyan etti.

Proje kapsamında eğitimlerin 4-5 yaş grubuna yönelik olarak oyun, hikâye ve şarkılarla verileceği, çocuklara hak, güvenlik ve başvuru mekanizmalarının anlatılacağı belirtildi. Eğitimlerin 30–40 dakikalık oturumlar halinde, mütehassıs avukatlar tarafından yürütüleceği kaydedildi.

Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.

Benzer Haberler
TVHB’den Milletvekili Ali Özkaya’ya Teşekkür
TVHB’den Milletvekili Ali Özkaya’ya Teşekkür
“İyilik İçin Adalet” Türk Hukuk Çalıştayı Başladı
“İyilik İçin Adalet” Türk Hukuk Çalıştayı Başladı
Çay’da Halk Günü Toplantısı Gerçekleştirildi
Çay’da Halk Günü Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektör Aslan, Sendika Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
Rektör Aslan, Sendika Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
HSK Kararnamesi Yayımlandı: Afyonkarahisar’da Görev Değişimi
HSK Kararnamesi Yayımlandı: Afyonkarahisar’da Görev Değişimi
Afyonkarahisar’da Elektrikli Bisiklet Kazası: 15 Yaşındaki Çocuk Yaralandı
Afyonkarahisar’da Elektrikli Bisiklet Kazası: 15 Yaşındaki Çocuk Yaralandı
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün