Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İzmir, Aydın ve Edremit Körfezi için kuvvetli yağış uyarısı

İzmir, Aydın ve Edremit Körfezi için kuvvetli yağış uyarısı

afyondabugun afyondabugun -
0

Kamuoyunu yakından ilgilendiren bu haberde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve Aydın çevreleri ile Edremit Körfezi için kuvvetli ve çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve Aydın çevreleri ile Edremit Körfezi için kuvvetli ve çok kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Bugün akşam saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İzmir ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51–100 kg/m²), İzmir ve Aydın’ın iç kesimleri ile Edremit Körfezi’nde ise kuvvetli (21–50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Arka Planı

Yağışların 3 Nisan Cuma günü gece saatlerine kadar aralıklarla etkisini sürdüreceğinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, “Ani sel, su baskını, yıldırım, hortum, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” aktarıldı. Uyarıya göre yağışların 2 Nisan saat 18.00’de başlayarak 3 Nisan saat 23.59’a kadar işlevsel olması bekleniyor.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

İlgili Yazılar