Merakla takip edilen bu gelişmede, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, IKBY Başkanı Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, IKBY Başkanı Barzani ile bir telefon görüşmesi yerine getirdi.
Bilinmesi Gereken Kritik Detaylar
Macron, Duhok’ta Barzani’nin konutunu gaye alan saldırıyı “kabul edilemez” olarak nitelendirerek arka çıkma mesajı iletti. Görüşmede, bu süreçte Irak’taki kurumlara yönelik artan saldırılara da dikkat çekildi. Bu çerçevede, hafta içinde altı Peşmerge’nin hayatını kaybettiği saldırı için Barzani’ye taziyelerini ilettiği belirtildi.
Konuya İlişkin Önemli Notlar
Fransa Cumhurbaşkanı, Irak’ın ve onun bir parçası olan Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğinin bölgesel istikrar açısından hayati önemde olduğunu ısrarla ifade etti. Var olan gerilimin Irak’ı daha geniş bir çatışmanın içine çekmemesi gerektiğine dikkat çeken Macron, tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.
Macron buna ilaveten Fransa’nın Iraklı ortaklarının yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.
Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.


