SON DAKİKA
--:--:--

Manisa Soma’da 301 madenci karanfillerle anıldı

Son dakika bilgilerine göre, Manisa’da Soma maden faciasının 12. yıl dönümünde, 301 madenci şehitliği ve Ulu Cami’de anma etkinlikleri düzenlendi. Manisa’da Soma maden faciasının 12. yıl dönümünde, 301 madenci şehitliği ve Ulu Cami’de anma etkinlikleri düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol üyelerinin katıldığı törende dualar okundu, madencilerin kabirlerine karanfiller bırakıldı. MANİSA (İGFA) –…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Manisa Soma’da 301 madenci karanfillerle anıldı

Son dakika bilgilerine göre, Manisa’da Soma maden faciasının 12. yıl dönümünde, 301 madenci şehitliği ve Ulu Cami’de anma etkinlikleri düzenlendi.

Manisa’da Soma maden faciasının 12. yıl dönümünde, 301 madenci şehitliği ve Ulu Cami’de anma etkinlikleri düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol üyelerinin katıldığı törende dualar okundu, madencilerin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

MANİSA (İGFA) – Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının 12. yıl dönümünde anma törenleri düzenlendi.

Soma Madenci Şehitliği’nde gerçekleştirilen programa CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve çok sayıda protokol üyesi iştirak etti.

Konuyla İlgili Önemli Detaylar

Törende madenci yakınları, sivil kesim kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da hazır bulundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda, şehit madencilerin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Öne Çıkan Açıklamalar

Anma programı kapsamında Ulu Cami’de 301 maden işçisi için mevlit programı düzenlendi. Katılımcılar, faciada yaşamını yitiren madenciler için dualar etti.

“13 MAYIS’LARI BİRLİKTE GEÇİRİYORUZ”.

Konunun Önemi ve Olası Etkileri

Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşün ardından konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma’nın acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, madenci aileleriyle her yıl 13 Mayıs’ta bir araya geldiklerini belirtti. Özel, madencilerin hatırasını yaşatacaklarını vurgulayarak, “Yaşanan acıya rağmen ayakta duran aileler bize güç verdi” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında iş güvenliği ve emek vurgusu yapan Özel, iş cinayetlerinin son bulması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin “ucuz ölümler ülkesi” olmaması gerektiğini ifade etti. Özel, emeğin hakkını aldığı bir düzen çağrısı yaparak mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Müfredat, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve protokol üyelerinin Madenci Heykeli’ne karanfil bırakmasıyla sona erdi.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Benzer Haberler
Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Erol, EMŞAV Heyetini Ağırladı
Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Erol, EMŞAV Heyetini Ağırladı
Sandıklı’da Aşure Etkinliği: Birlik ve Beraberlik İçin Önemli Buluşma
Sandıklı’da Aşure Etkinliği: Birlik ve Beraberlik İçin Önemli Buluşma
Kanlıca Mahallesi’ne Yeni Sosyal Tesis: Ata Kafe Açıldı
Kanlıca Mahallesi’ne Yeni Sosyal Tesis: Ata Kafe Açıldı
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Karadeniz’den Asılsız Haber İddialarına Yanıt
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Karadeniz’den Asılsız Haber İddialarına Yanıt
Özkaya ve Taytak Afyonkarahisar için Bir Araya Geldi
Özkaya ve Taytak Afyonkarahisar için Bir Araya Geldi
Afyonkarahisar’da Aranan 35 Kişi Yakalandı
Afyonkarahisar’da Aranan 35 Kişi Yakalandı
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün