Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Milatovic: Karadağ’ın geleceği bilgi ve bilime dayanmaktadır

Milatovic: Karadağ’ın geleceği bilgi ve bilime dayanmaktadır

afyondabugun afyondabugun -
0

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Kotor ziyareti kapsamında yönetim ve araştırmacılarla bir araya gelerek bilimsel projelere ilişkin açıklama yaptı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Kotor ziyareti kapsamında koordinasyon ve araştırmacılarla bir araya gelerek bilimsel projelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dikkat Çeken Gelişmeler

Bilimin ve bilim insanlarının önemine dikkat çeken Milatovic, “Karadağ’da olağanüstü bilim insanları var. Bizim görevimiz onlara güvence ve gelişim fırsatları sağlamaktır, nitekim bilime sermaye yapmak geleceğe yatırım yapmak demektir” dedi.

İlgili Tarafların Görüşleri

Kotor’daki temaslarına değinen Milatovic, “Kotor’u ziyaret ettim ve idare ve araştırmacılarla projeleri ve bilimin deniz koruma ve sürdürülebilir kalkınmadaki rolü hakkında konuştum” ifadelerini kullandı.

Konuya İlişkin Önemli Notlar

Uluslararası iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milatovic, “Bilim insanlarımızın Bulgaristan ile dayanışma yoluyla Antarktika’da yapılan araştırmalara ve buna ilaveten Kaliforniya Üniversitesi Santa Barbara ile Kotor Körfezi’nin korunması ve sürdürülebilir yönetimine yönelik projelere katılmasından başta memnuniyet duyuyorum” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Milatovic, Karadağ’ın vizyonunu “Karadağ’ın geleceği bilgi ve bilime dayanmaktadır” sözleriyle ısrarla ifade etti.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

İlgili Yazılar