Afyon HaberEkonomiGündem

Müzisyen Vizesi Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Önemli Bilgi

Müzisyen vizesi, yurt dışında bir konser, gösteri, televizyon programı ya da yarışma gibi bir etkinliğe katılacak olan müzisyenlerin başvurması gereken kısa süreli (C tipi) bir vize türüdür. Müzisyen vizesi, hamiline geçerli olduğu ülkede 180 gün içerisinde 90 gün süre ile kalma hakkı tanımaktadır. Schengen sanatçı vizesi, kısa süreli bir vize olarak tüm Schengen bölgesinde geçerli olmaktadır.

Müzisyen vizesi hakkında bilinmesi gereken noktaları, Türkiye’den yapılan sanatçı vizesi başvurularında en yüksek onay oranına sahip olan akredite danışmanlık şirketi Vizem.net’in uzman danışmanlarından öğrendik.

Müzisyen Vizesine Kimler Başvurabilir?

Müzisyen vizesine, müzik üzerine yeteneğinin kendi ülkesi ya da dünya çapında kabul görülme başarısına sahip olan müzisyenler başvuruda bulunabilmektedir. Müzisyen vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, seyahat edecekleri ülke tarafından belirlenen gerekli belgeleri hazırladıktan sonra vize başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Müzisyenler İçin Sanatçı Vizesi Veren Ülkeler Hangileridir?

Müzisyenler için sanatçı vizesi veren ülkeler aşağıda listelenmektedir.

  • İngiltere sanatçı vizesi
  • Hollanda sanatçı vizesi
  • Almanya sanatçı vizesi
  • Amerika Birleşik Devletleri sanatçı vizesi
  • İtalya sanatçı vizesi
  • Avusturya sanatçı vizesi
  • İsviçre sanatçı vizesi
  • Japonya sanatçı vizesi

Sanatçı vizesi kapsamında kabul edilen müzisyen vizesine başvuruda bulunmak isteyen kişiler, seyahat etmek istedikleri ülke tarafından belirlenen gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlayarak başvuruda bulunabilmektedir.

Müzisyenlerin Sanatçı Vizesi İçin Sunması Gereken Evraklar Nelerdir?

Müzisyenlerin sanatçı vizesi için sunması gereken evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Müzisyen vizesi başvuru formu: Müzisyen vizesi başvuru formu, başvuru sahibi tarafından doğru bilgilerle eksiksiz bir biçimde doldurulmalı ve ıslak imzalı olarak başvuru dosyasında ibraz edilmelidir. Müzisyen vizesi başvuru formunda yer verilen bilgilerin, destekleyici evraklarda yer alan bilgiler ile uyumlu olması gerekmektedir.
  • Pasaport: Vize başvuru sahibine ait, 10 yıldan eski olmayan, başvuruda bulunulan vizenin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerlilik süresi olan ve en az 2 sayfası boş olan bir pasaportun başvuru dosyasında sunulması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Müzisyen vizesi başvurusunda bulunan kişiye ait, biyometrik standartlara uygun olarak çekilmiş, 35 mm x 45 mm boyutlarında olan ve kişinin yüzünün net bir biçimde göründüğü renkli biyometrik fotoğraf başvuru dosyasında yer almalıdır.
  • Seyahat belgeleri: Vize başvuru sahibi adına oluşturulmuş; ulaşım rezervasyonları, konaklama rezervasyonları ve davetiye mektubu gibi seyahat belgeleri başvuru dosyasında ibraz edilmelidir.
  • Finansal yeterlilik belgeleri: Vize başvurusunda bulunan kişinin gerçekleştirmeyi planladığı seyahati karşılamaya yetecek finansal durumu olduğunu kanıtlayan belgeleri sunması gereklidir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Müzisyen vizesi başvurusunda bulunan kişi adına oluşturulmuş, en az 30.000 euro teminatlı, başvurulan vizenin tarihlerinin tamamını kapsayacak nitelikte olan ve tüm Schengen bölgesinde geçerliliği bulunan bir seyahat sağlık sigortası poliçesi başvuru dosyasına eklenmesi gereken belgeler arasındadır.
  • Mesleğe ilişkin belgeler: Müzisyen vizesi başvurusunda bulunan kişinin sanatçı kimliğini destekleyecek nitelikte müzisyenin özgeçmişi, diskografisi, basında çıkan haberleri, röportajları veya albümleri gibi belgelerin de başvuru dosyasında yer alması gerekmektedir.

Müzisyenler İçin Sanatçı Vizesi Nasıl Alınır?

Müzisyenler için sanatçı vizesi; seyahat edilecek ilgili ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’nde yer alan dış temsilciliğinden, aracı kurumların başvuru merkezlerinden ya da akredite acentelerin danışmanlıkları ile alınabilmektedir. Müzisyenler için sanatçı vizesi başvuruları için ilk önce gerekli evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir.

Vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlayan kişilerin, vize başvurusunu yapmak istedikleri kurumdan randevu almaları gerekir. Randevu tarihinde başvuru için kuruma müracaat eden kişiler, biyometri işlemlerini gerçekleştirip başvuru evraklarını teslim ederek sanatçı vizesi başvurularını tamamlayabilmektedirler.

Yurtdışında faaliyet göstermek isteyen sanatçılar için vize danışmanlık hizmeti sağlayan Vizem.net’in son 4 yılda elde ettiği vize başvuru onay oranı Türkiye’deki en yüksek akredite acente skorudur.

Yurtdışı Sanatçı Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Yurtdışı sanatçı vizesi ücreti, seyahat edilecek ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Sanatçı vizesi ücreti; Almanya, İspanya ve Fransa için 80 euro olarak belirlenmiştir. 2022 yılı için seyahat sağlık sigortası ve biyometri işlemleri dahil ortalama 190 Euro ya alınabilinir.

Müzisyen Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Müzisyen vizesi ortalama 15 gün içerisinde çıkmaktadır. Vize başvurusunun yapıldığı ilgili dış temsilciliklerde oluşabilecek yoğunluk durumuna ya da vize değerlendirme sürecinde ek belge talep edilmesi gibi durumlara bağlı olarak müzisyen vizesinin çıkış süresi uzayabilmektedir.

Müzisyenlere Ne Kadar Süreliğine Vize Verilir?

Müzisyenlerin alma hakkı bulunan sanatçı vizesi en fazla 5 yıllık olarak verilmektedir.

Afyon’dan Vize Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Türkiye’nin 81 ilinde ikamet edenler için vize danışmanlık hizmeti veren vizemnet Afyon’da mobil saha ekibi olarak bulunmaktadır.

Son 4 yıldır en iyi vize danışmanlık şirketi seçilen şirketin Afyon için mobil yetkili kişi telefon numarası aşağıda verilmiştir.

Afyon için vize danışmanlık: 0536 222 22 88

Sık Sorulan Sorular

Müzisyen vizesi hakkında en sık sorulan sorulara Vizem.net uzmanlarının verdiği cevapları aşağıda sıraladık.

Müzisyenler İçin Sanatçı Vizesi Kolay Alınır Mı?

Müzisyenler için sanatçı vizesi, gerekli evrakların eksiksiz bir biçimde hazırlandığı ve başvuru sahibinin müzisyenlik alanında kabul görülmüş bir yeteneği ve başarısı olduğunun kanıtlandığı durumlarda kolay alınmaktadır.

Yabancı bir ülkeye konser, yarışma programı ya da gösteri gibi sanat temelli etkinliklere katılmak için seyahat edecek sanatçıların, sanatçı vizesi olan müzisyen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Müzisyen Vizesi Başvurusu Reddedilirse Ne Yapılır?

Müzisyen vizesi başvurusu reddedilirse, başvuru sahibi itirazda bulunma ya da yeniden vize başvurusu yapma hakkına sahiptir. Müzisyen vizesi başvurusuna verilen ret kararının haksız olduğunu düşünen kişiler, ilgili ülkenin konsolosluğuna itiraz dilekçesi yazarak ret kararına itiraz edebilmektedir.

Kanada Sanatçı Vizesi Veriyor Mu?

Hayır, Kanada sanatçı vizesi vermemektedir. Kanada’ya seyahat etmek isteyen sanatçıların turist vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Amerika O1 Vizesi Nedir?

Amerika O1 vizesi, sanat, bilim, eğitim, ticaret, spor, televizyon ya da sinema sektöründe olağandışı başarı gösteren ve başarıları dünya çapında tanınmış olan kişilere verilen bir vize türüdür. Amerika O1 vizesi, farklı alanlardan kişiler için ayrı kategorilere sahiptir. ABD sanatçı vizesi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, kendi alanlarına uygun olan vize çeşidine göre gerekli evrakları hazırladıktan sonra başvuruda bulunabilir.

Müzisyenler O1 Vizesi İle Amerika’da Ne Kadar Kalabilir?

Müzisyenler O1 vizesi ile Amerika’da 3 yıla kadar kalma hakkına sahiptirler.

Müzisyen Vizesi İle Yurt Dışında Çalışılabilir Mi?

Evet, müzisyen vizesi ile yurt dışında çalışmak mümkündür. Müzisyen vizesi ile yurt dışında çalışmak isteyen kişiler, yalnızca müzik yeteneklerini icra edebilecekleri işlerde ve vize birimlerine bildirilen etkinliklerde çalışabilme hakkına sahip olurlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu