Son dakika bilgilerine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, otizmli ve nöroçeşitli gençlerin iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla önemli bir projeye imza attı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, otizmli ve nöroçeşitli gençlerin iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla belirleyici bir projeye imza attı. Destekli İstihdam Ofisi’ne başvuran gençler, Meslek Fabrikası’nın barista kursuna katılarak kahve yapımını öğrenmeye koyuldu.
İZMİR (İGFA) – Başta otizm olmak üzere kentte yaşayan nöroçeşitli gençlerin farklı sektörlerde istihdam edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü Destekli İstihdam Ofisi, uygun gördüğü gençleri Meslek Fabrikası’nın kurslarına yönlendirerek değerli bir uygulamaya imza atıyor.
Bu bağlamda ofise başvuran sekiz genç, Meslek Fabrikası barista kursuna katılarak kahve yapımını öğreniyor. İki haftalık eğitimin ardından mezun olacak çiçeği burnunda baristalar, Destekli İstihdam Ofisi aracılığıyla istihdam kapılarını aralayacak.
Öne Çıkan Noktalar
“KURSUN ARDINDAN İSTİHDAM İÇİN DESTEKLEYECEĞİZ”.
Konuyu Şekillendiren Faktörler
Çalışmalar hakkında bilgi veren Destekli İstihdam Ofisi’nde görevli iş koçu Cansu Çoban, “Destekli İstihdam Ofisi olarak nöroçeşitli bireyleri iş gücüne dahil ediyoruz. Bize başvuran adayları eğitimlere de yönlendirebiliyoruz. Uygun gördüğümüz sekiz adayı Meslek Fabrikası barista kursuna yönlendirdik. Kursun ardından istihdam noktasında adayları destekleyeceğiz” ifade etti.
“KAHVEYE DAİR BİLGİLER VERECEĞİZ”.
Konuya İlişkin Önemli Notlar
Meslek Fabrikası Barista Eğitmeni Ercan Turan da “Engelli bireylerin mesleki olarak yetkinlik kazanması için iki haftalık eğitim sürecinde kahveye dair bilgiler vereceğiz. Bir kahvenin nasıl hazırlandığını, kahve çeşitlerini ve kahve kavurmayı öğreteceğiz. Eğitimin ardından Destekli İstihdam Ofisi aracılığıyla istihdama katılımları için çalışmalar yapılacak” diye açıkladı.
“BARİSTA OLMAK İSTİYORUM”.
Eğitime katılan 29 yaşındaki Kaan Gürbüz, “Burada kahvenin nasıl pişirildiğini, nasıl hazırlandığını, nasıl öğütüldüğünü, nasıl kavrulduğunu öğrendim. İnşallah hayırlısı olur, inşallah barista olurum. Hakkımda hayırlı olsun” derken, 28 yaşındaki İclal Peker de “Ailem bana her zaman teşvik gerçekleşti, bu kursa katıldığım için çok mutluyum. Kahve yapmasını, makine çalıştırmasını öğrendim. İş bulmak, para kazanmak istiyorum. Kahvecide çalışmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.


