Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından açıklanan 2026 Asya Üniversiteler Sıralaması’na ilişkin değerlendirmede bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından açıklanan 2026 Asya Üniversiteler Sıralaması’na ilişkin değerlendirmede bulundu. Dikkat Çeken Gelişmeler Özvar, 36 ülke ve bölgeden…


Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından açıklanan 2026 Asya Üniversiteler Sıralaması’na ilişkin değerlendirmede bulundu.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından açıklanan 2026 Asya Üniversiteler Sıralaması’na ilişkin değerlendirmede bulundu.
Özvar, 36 ülke ve bölgeden 929 üniversitenin değerlendirildiği listede Türkiye’nin 109 yükseköğretim kurumu ile Hindistan ve Japonya’nın ardından en fazla üniversiteyle temsil edilen üçüncü ülke olduğunu dile getirdi.
Özvar açıklamasında, “Üniversitelerimizin istikrarlı bir şekilde evrensel ölçekte yükselen başarı grafiğini görmek memnuniyet verici.” ifadelerini kullandı.
Üniversitelerde görev yapan bilim insanlarının uluslararası inceleme ağlarına katılımının ve uluslararası iş birliğine dayalı projelerin artmasının akademik çalışmaların etkisini daha da güçlendireceğini kaydeden Özvar, bu başarıda emeği bulunan akademisyenleri, araştırmacıları ve öğrencileri tebrik etti.
Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.





















Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.