Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Portekiz Dışişleri Bakanı Rangel, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile bir araya geldi

Portekiz Dışişleri Bakanı Rangel, Ukraynalı mevkidaşı Sybiha ile bir araya geldi

afyondabugun afyondabugun -
0

Son dakika bilgilerine göre, Portekiz Dışişleri Bakanı Rangel, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Portekiz Dışişleri Bakanı Rangel, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha ile bir telefon görüşmesi tamamladı. Görüşmede, yakın zamanda Rusya’nın saldırıları nedeniyle Ukrayna’da yaşanan acılara duyulan dayanışma ifade edildi.

Haberin Arka Planı

Rangel, Orta Doğu’daki çatışmalara rağmen Ukrayna’nın savunmasının Portekiz için siyasi, ekonomik, askeri ve insani açıdan öncelikli olduğunu altını çizdi. Öte yandan Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılım sürecine verilen etkin desteği bir kez daha yineledi.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Görüşmede, taraflar bunun yanı sıra 31 Mart’ta yaşanan Bucha katliamının dört yılı ile 26 Nisan’da meydana gelen Çernobil felaketinin 40. yılına da başlık oldu. Bu anmalarda Portekiz Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri de hazır bulundu.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

İlgili Yazılar