Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Yunan mevkidaşı Giorgos Gerapetritis ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Yunan mevkidaşı Giorgos Gerapetritis ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.
Konunun Ayrıntıları
Görüşmede Yunanistan’ın milli gününü tebrik ettiğini belirten Saar, “Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis ile yaptığım telefon görüşmesinde, kendisine ve ülkesine Yunanistan Bağımsızlık Günü’nü kutladım” açıkladı. .
Öne Çıkan Diğer Gelişmeler
Görüşmenin ana başlık maddelerinden birinin bölgesel güvenlik durumu olduğunu ifade eden Saar, “Savaş ve bölgesel gelişmeler hakkında konuştuk ve ben de İsrail’in İran’a karşı yürüttüğü askeri harekattaki başarılarını vurguladım” açıklamasını yaptı.
İki ülke arasındaki diplomatik bağların güçlenerek devam edeceğine dikkat çeken Saar, “Yunanistan ile dostluğumuzu ve ilişkilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.


