Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Şıldak: Spor, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır

Şıldak: Spor, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır

afyondabugun afyondabugun -
0

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Aksoy, Vali Yardımcısı Metehan Toy,.

Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Aksoy, Vali Yardımcısı Metehan Toy, kaymakamlar, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, antrenörler, öğrenciler ve veliler iştirak etti.

Minik sporcuların gösterileri ve halk oyunları performanslarıyla başlayan programda, sporcular izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Bilinmesi Gereken Kritik Detaylar

Vali Şıldak, “Sporun olduğu yerde iyilik, sağlık, ahlak, disiplin ve başarı vardır. Spor, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır” sözleriyle sporun gençlerin gelişimindeki önemine öne çıktı.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

Proje kapsamında 7 binden fazla çocuğun, 120’nin üzerinde antrenör eşliğinde spor eğitimi alacağını belirten Vali Şıldak, gençlerin hem sportif hem de akademik anlamda köklü bireyler olarak yetişeceğini ifade etti.

Gelişmenin Kamuoyuna Yansımaları

Şıldak, Şanlıurfa’nın genç nüfusuna dikkat çekerek, projenin çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediğini altını çizdi.

Konuşmasında projeye katkı sunan tüm kurum ve paydaşlara teşekkür eden Vali Şıldak, “Bu anlamlı çalışmayı ilimizde başlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Tören, Türkiye derecesi elde eden sporculara ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.

Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.

İlgili Yazılar