Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası yetkilileriyle birlikte INRAIL projesine ilişkin anlaşmayı imzaladıklarını açıkladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası yetkilileriyle bir arada INRAIL projesine ilişkin anlaşmayı imzaladıklarını bildirdi. Şimşek, “INRAIL sıradan bir demiryolu bağlantısından daha fazlasıdır.” ifadelerini kullanarak projenin Orta Koridor açısından hayati öneme sahip olduğunu beyan etti.
Gelişmenin Boyutları
Şimşek, projenin Boğaz geçişinin Orta Koridor’daki can alıcı darboğazlardan birini ortadan kaldıracağını vurgulayarak, “Demiryolu kapasitesi 3 milyon tondan 50 milyon tona çıkacak.” belirtti. 8,1 milyar dolarlık projenin pay 83’ünün uluslararası finans kuruluşları tarafından finanse edildiğini belirten Şimşek, bunun Dünya Bankası tarihindeki üçüncü en büyük proje olduğunu ifade etti.
Öne Çıkan Diğer Gelişmeler
Projenin yaklaşık 414 bin daha iyi ücretli istihdam oluşturmasının beklendiğini belirten Şimşek, “Bu imza, Türkiye’nin kalkınma yolculuğuna ve ortaklığımıza olan karşılıklı güvenin net bir ifadesidir.” aktardı. Şimşek dahası projede görev alan teknik ekiplere teşekkür etti.
Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.


