Afyonkarahisar’da tarihi Köle Hanı, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından
Afyonkarahisar’da tarihi Köle Hanı, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve il protokolü katıldı. Yenilenen tarihi yapı, bünyesinde barındırdığı Gençlik Merkezi ve 4500 kitaplık kütüphanesiyle gençlerin ve kadınların yeni sosyal yaşam alanı olacak.
Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Köle Hanı’nın şehrin yeni kültür merkezi olacağını ve geçmişi koruyarak geleceği inşa ettiklerini belirtti. Milletvekili Hasan Arslan, yapının kentin turizm güzergahına dahil olacağını vurgularken, Vali Naci Aktaş ise tarihi emanete sahip çıkılmasının önemine değindi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da şehirlerin hafızalarıyla yaşadığını ifade ederek, kadın kooperatiflerine verdikleri destekleri hatırlattı ve merkezin kadın istihdamına katkı sağlayacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu tarafından yapılan dua eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Bakan Göktaş ve beraberindeki protokol üyeleri, açılışın ardından yenilenen Köle Hanı’nı gezerek incelemelerde bulundu. Tarihi mekan, kentin kültürel ve sosyal hayatına önemli katkılar sunmayı hedefliyor.
Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.