SON DAKİKA
--:--:--

Ticaret Bakanlığı: Zincir marketlerde haksız fiyat artışı tespit edildi

Merakla takip edilen bu gelişmede, Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında Balıkesir ve Diyarbakır’da faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik incelemelerde bulundu. Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında Balıkesir ve Diyarbakır’da proje gösteren zincir marketlere yönelik incelemelerde bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde bir zincir markette satılan kokteyl domatesin 148,48…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ticaret Bakanlığı: Zincir marketlerde haksız fiyat artışı tespit edildi

Merakla takip edilen bu gelişmede, Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında Balıkesir ve Diyarbakır’da faaliyet gösteren zincir marketlere yönelik incelemelerde bulundu.

Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetim ve denetim çalışmaları kapsamında Balıkesir ve Diyarbakır’da proje gösteren zincir marketlere yönelik incelemelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde bir zincir markette satılan kokteyl domatesin 148,48 TL’den temin edilmesine rağmen 258,00 TL’den satışa sunulduğu tespit edildi. Ürün bazında haksız fiyat artışı şüphesi oluşması nedeniyle firmadan savunma ihtiyaç edildi.

Bilinmesi Gereken Kritik Detaylar

Üstelik iki gün süren denetimlerde toplam 8 markette 28 farklı üründe fiyat artışları incelenirken, künyesi bulunmayan işletmeler uyarılarak takibe elde edildi ve gerekli idari süreçler başlatıldı.

Öne Çıkan Açıklamalar

Diyarbakır’da gerçekleştirilen denetimlerde ise kırmızı kapya biberin üreticiden 7,00 TL’ye alınmasına rağmen zincir markette 199,99 TL’ye kadar satışa sunulduğu belirlendi. Yeşil sivri biberin ise 20,00 TL’den temin edilmesine karşın 249,99 TL’ye kadar yükseldiği tespit edildi.

Konuya İlişkin Önemli Notlar

Bunun yanı sıra, salatalık ve yeşil sivri biber ürünlerinde de üretici, komisyoncu ve market fiyatları arasında kayda değer farklar bulunduğu kaydedildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, ilgili firmalar hakkında haksız fiyat artışı gerekçesiyle idari yaptırım uygulanması için dosyaların Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na iletildiği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, fırsatçılığa ve haksız fiyat artışlarına karşı denetimlerin ülke genelinde aralıksız sürdürüleceğini ısrarla belirtti.

Konunun nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Benzer Haberler
TAM BİN KİŞİ KAMP KARAVAN FESTİVALİNDE BULUŞTU
TAM BİN KİŞİ KAMP KARAVAN FESTİVALİNDE BULUŞTU
Sandıklı İçin Önemli Görüşme
Sandıklı İçin Önemli Görüşme
Jandarma Bilgilendirdi
Jandarma Bilgilendirdi
AKÜREM’de Tedavileri Tamamlanan Kuşlar Doğaya Salındı
AKÜREM’de Tedavileri Tamamlanan Kuşlar Doğaya Salındı
İki Başkan Gençlerin Mutluluğuna Ortak Oldu
İki Başkan Gençlerin Mutluluğuna Ortak Oldu
ATSO TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ATSO TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün