Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı’nı ve Türkiye’yi hedef alan sözlerini eleştirerek uluslararası vicdan ve meşruiyet vurgusu yaptı.
AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, Netanyahu’nun Türkiye Cumhurbaşkanı’nı ve Türkiye’yi gaye alan sözlerini eleştirerek uluslararası vicdan ve meşruiyet vurgusu yaptı.
Öne Çıkan Noktalar
Bölgedeki tabloya ilişkin değerlendirmelerini ileten Ünal, “Gazze’de yaşananlar ve bölgeye yayılan çatışma hattı, artık hiçbir şekilde “savunma refleksi” gibi kavramların arkasına saklanamayacak kadar açık ve ağır bir tabloyu ortaya koyuyor. Bu, sınırları aşan bir saldırganlık hali ve uluslararası vicdanda çoktan mahkum edilmiş durumda” belirtti.
İlgili Tarafların Görüşleri
Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine değinen Ünal, “Netanyahu’nun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye’yi odak alan ifadeleri, hakikatle temasını çoktan kaybetmiş bir suçluluk psikolojisinin ve siyasi tükenmişliğin dışavurumu” diye aktardı.
Konuya İlişkin Önemli Notlar
Siyasi ve ahlaki sürece dikkat çeken Ünal, “Meşruiyetini yitirmiş bir saldırganlığın, başka ülkelere ve liderlere yönelik ithamlarla kendini aklamaya çalışması, yalnızca siyasi bir zaaf değil; aynı zamanda ahlaki bir çöküştür.” ifadelerini kullandı.
Ünal, açıklamasını “Bugün kullanılan bu dil, bir devlet aklının değil, sıkışmış bir iktidarın refleksi. Türkiye ise bu karanlık tablonun karşısında, insan onurunu ve adaleti merkeze alan bir duruşu temsil ediyor” sözleriyle tamamladı.
Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.


