Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi-TAKE Projesi ile nadasa bırakılan arazileri üretime kazandırdıklarını, stratejik ürünlerle topraklara değer kattıklarını kaydetti. .
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi-TAKE Projesi ile nadasa bırakılan arazileri üretime kazandırdıklarını, stratejik ürünlerle topraklara değer kattıklarını ulaştı. .
Konuyla İlgili Önemli Detaylar
Sertifikalı tohum üretimini 10 kat artırarak 1 milyon 351 bin tona ulaştırdıklarını belirten Bakan Yumaklı, şunları dile getirdi:
Konunun Önemi ve Olası Etkileri
“Bugün ülkemizde kullanılan sertifikalı tohumların kısım 96’sının yerli imkanlarla üretilmesinin gururuyla, üreticimizin her adımda yanındayız.
Proje kapsamında bugün Aksaray’ımızda dağıtımını gerçekleştirdiğimiz kuru fasulye, nohut ve aspir tohumları; toprağımız için bereket, çiftçimiz için bol kazanç olsun.”.
Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.


