SON DAKİKA
--:--:--

Yurt içi döviz mevduatları Çarpıcı rakam: $0

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Alnus Yatırım tarafından paylaşılan TCMB ve BDDK verilerine ilişkin analizde bankacılık ve piyasa verileri aktarıldı. Alnus Finansman tarafından paylaşılan TCMB ve BDDK verilerine ilişkin analizde bankacılık ve piyasa verileri aktarıldı. Analizde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 17 Nisan ile biten haftada yurt içi yerleşiklerin…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Yurt içi döviz mevduatları Çarpıcı rakam: $0

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Alnus Yatırım tarafından paylaşılan TCMB ve BDDK verilerine ilişkin analizde bankacılık ve piyasa verileri aktarıldı.

Alnus Finansman tarafından paylaşılan TCMB ve BDDK verilerine ilişkin analizde bankacılık ve piyasa verileri aktarıldı.

Analizde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 17 Nisan ile biten haftada yurt içi yerleşiklerin toplam döviz mevduatlarının 2 milyar 787,52 milyon dolar artışla 237 milyar 95,13 milyon dolar seviyesine yükseldiği bildirildi.

Uzman Görüşleri ve Değerlendirmeler

Açıklamada adı geçen artışla müşterek olarak yılbaşından itibaren döviz mevduatlarında toplam 16 milyar 785,77 milyon dolarlık artış gerçekleştiği kaydedildi.

Öne Çıkan Açıklamalar

Yurt dışı yerleşiklerin işlemlerine ilişkin verilerde, 17 Nisan haftasında 579,40 milyon dolarlık hisse senedi alımı yapıldığı aktarılırken, yılbaşından itibaren toplam pozisyonun 2 milyar 25,78 milyon dolar alım yönünde olduğu bildirildi.

Konunun Önemi ve Olası Etkileri

Analizde devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) tarafında aynı haftada 243,03 milyon dolarlık alım yapıldığı, bununla müşterek olarak yılbaşından itibaren toplam 1 milyar 626,30 milyon dolarlık satış gerçekleştiği ifade edildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduat ve katılma hesaplarında 17 Nisan haftasında 28 milyar TL azalış yaşandığı bildirildi.

Analizde TCMB’nin brüt döviz rezervlerinin aynı haftada 2 milyar 247 milyon dolar azalışla 61 milyar 821 milyon dolar seviyesine gerilediği, altın rezervlerinin ise 5 milyar 799 milyon dolar artışla 112 milyar 647 milyon dolar seviyesine yükseldiği aktarıldı.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
Afyonkarahisar Mermer Fuarı 17 Haziran’da Başlıyor
Afyonkarahisar Mermer Fuarı 17 Haziran’da Başlıyor
Bursalı marketçiler denetime her zaman açık
Bursalı marketçiler denetime her zaman açık
Artvin’de ECOSUS 2026 Kongresi için geri sayım koyuldu
Artvin’de ECOSUS 2026 Kongresi için geri sayım koyuldu
İhracatta 25,İşte o inanılmaz sayı: $0tı ivme kazandı
İhracatta 25,İşte o inanılmaz sayı: $0tı ivme kazandı
Tarımda yeni yol haritası belli gündeme taşındı
Tarımda yeni yol haritası belli gündeme taşındı
Yalova’da Ata Tohumuna büyük dayanak
Yalova’da Ata Tohumuna büyük dayanak
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün