Gündeme gelen son gelişmelere göre, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Kont Öderland” oyununu sahneleyerek izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Kont Öderland” oyununu sahneleyerek izleyicilerden büyük beğeni topladı. Etkinlik kapsamında sahne arkası sergisi açılırken, bildiriler okunarak tiyatronun önemi vurgulandı. Başkan Ömer Eşki, Bornova’da daha modern ve nitelikli bir “prestij sahne” hedeflediklerini ifade etti.
İZMİR (İGFA) -Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında İsviçreli yazar Max Frisch’in kaleme aldığı “Kont Öderland” oyununu sahneleyerek izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde gerçekleşen etkinlik, hem sahne performansı hem de günün anlamına özel programıyla büyük beğeni topladı.
Gelişmenin Boyutları
SAHNE ARKASI EMEĞİ SERGİYLE GÖRÜNÜR Yaşandı.
Oyun öncesinde düzenlenen kokteyl eşliğinde, BBŞT Sahne Tasarımcısı İlker Şahin’in kursiyerleri tarafından hazırlanan “Sahne Arkası Kursu Sergisi” açıldı. Sergide kostüm, maske, dekor ve fotoğraflar yer temin etti. Ardından BBŞT kursiyerleri Metehan Çelik ve Beste Kabasakal tarafından; Metin Deniz’in hazırladığı Ulusal Duyuru, Willem Dafoe’nun Uluslararası Bildirisi, Doç. Dr. Süreyya Karacabey’in alternatif bildirisi ve Arzu Leylak’ın BBŞT bildirisi okundu.
Sonraki Adımlar
Geceye Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de eşi Beste Eşki ve oğlu Noyan Volkan ile beraberinde dahil ortaya çıktı. Sergiyi gezdikten peşinden oyunu izleyen Eşki ve davetliler, sahne performansını dakikalarca ayakta alkışladı.
Bundan Sonra Ne Olacak?
BAŞKAN EŞKİ: “BU SAHNE BORNOVA’NIN TİYATRO HAYALİNİN KALBİ”.
Başkan Ömer Eşki konuşmasında Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayarak, BBŞT ile olan kişisel bağını dile getirdi. 2004 yılından bu yana tiyatronun içinde olduğunu vurgulayan Eşki, geçmişte sahne arkasında görev aldığını hatırlatarak bu mekânın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirtti.
Bornova’da daha nitelikli bir sahne hayali kurduklarını ifade eden Eşki, planlanan yeni yapının “prestij sahne” olacağını ve tiyatronun bir mabedi haline geleceğini isaretledi. Var olan binanın son 27 Mart etkinliğine ev sahipliği yaptığını dile getiren Eşki, gelecekte daha modern ve iddialı bir tiyatro alanında buluşmayı hedeflediklerini beyan etti. Bornova’nın tiyatro alanında İzmir’in en sağlam temelli merkezlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.
Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.


