Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı

İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı

afyondabugun afyondabugun -
0

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Best Buddies Türkiye iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Engelliler Haftası’na renkli görüntülerle damga vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Best Buddies Türkiye iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliği, Engelliler Haftası’na renkli görüntülerle damga vurdu.

Uzman Görüşleri ve Değerlendirmeler

İZMİR (İGFA) – Engelliler Haftası kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü ile Best Buddies Türkiye iş birliğinde İnciraltı Engelli Eğitim Merkezi ve İnciraltı Engelliler Parkı’nda “Erişilebilir İzmir Eşit Yaşam” sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Öne Çıkan Açıklamalar

Okulların, gönüllülerin ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte atölyeler, sosyal etkinlik alanları ve kermes stantları ziyaretçilerle bir araya geldi. Konu boyunca sahne performansları, dans gösterileri ve koro dinletileri büyük ilgi görürken, engelli bireyler ile gönüllülerin beraberinde üretip yer aldığı kapsayıcı çalışmalar etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

Paylaşımın, dayanışmanın ve müşterek olarak olmanın öne çıktığı organizasyon; toplumsal farkındalığı artıran, sosyal bağları güçlendiren ve unutulmaz anlara ev sahipliği yapan anlamlı bir buluşma gerçekleşti.

Sorun kapsamında düzenlenen “Friendship Walk & Talk” etkinliğinde ise yeni dostluklar kuruldu. Katılımcılar bir arada üretmenin, dayanışmanın ve eğlencenin keyfini yaşadı. Doğa yürüyüşü, müzik, atölyeler ve yeni arkadaşlıklarla renklenen etkinlikte gönüllüler, özel gereksinimli bireyler, aileler ve katılımcılar birlik mesajı verdi.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

İlgili Yazılar