Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İstanbul’da afet koordinasyon toplantısı için kritik adım atıldı

İstanbul’da afet koordinasyon toplantısı için kritik adım atıldı

afyondabugun afyondabugun -
0

Gündeme gelen son gelişmelere göre, İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre toplantıda, İstanbul’un olası afetlere karşı hazırlık sürecine ilişkin yürütülen çalışmalar ele alındı.

İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre toplantıda, İstanbul’un olası afetlere karşı hazırlık sürecine ilişkin yürütülen çalışmalar ele temin edildi. Toplantıda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’un olası afetlere hazırlanması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “İstanbul’umuzu olası afetlere hazırlamak için bir araya geldik. Hemşehrilerimizin, olası bir depremde mümkünse hiç zarar görmemeleri, göreceklerse de en az zararla atlatmaları için kamu görevlileri olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz.” belirtti.

DASK’ın önemine de değinen Gül, devletin üzerindeki yükü hafifletmek için zorunlu deprem sigortasının gündemde tutulması gerektiğini ifade etti. Arama kurtarma ekiplerinin akreditasyonunun önemine dikkat çeken Gül, İstanbul Valiliği olarak akredite ekiplerin zorunlu ekipmanlarının temin edileceğini aktardı.

Konunun Ayrıntıları

Ana cadde üzerindeki binaların dönüşümünün hızlandırılması gerektiğini ifade eden Gül, “Yarısı Bizden” kampanyası başta olmak üzere kentsel farklılaşma çalışmalarının bekletilmemesi gerektiğini ulaştı. Olası bir depremde ana arterlerde yıkılabilecek binaların vatandaşlara ulaşımı zorlaştırabileceğini vurgulayan Gül, kapalı pazar yerlerinin sayısının artırılacağını belirtti.

Rakamlarla Durum

Toplantıda Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ile AFAD İl Müdürü Haluk Özener tarafından afet hazırlık çalışmalarına ilişkin sunum yapıldığı bildirildi.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Açıklamada üstelik İl Afet Endişe Azaltma Planı (İRAP) kapsamında yürütülen çalışmalar ve kırmızı eylem planı, Afet ve Acil Görünüm Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu kararlarının ele alındığı kaydedildi.

Toplantıya 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Volkan Demir, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri iştirakte bulundu.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar