Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, tesiste incelemelerde bulunarak DSİ Diyarbakır 10. Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, tesiste incelemelerde bulunarak DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürü Zafer Akın ve yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi elde etti. Uzman Görüşleri ve Değerlendirmeler Tarım ve…

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, tesiste incelemelerde bulunarak DSİ Diyarbakır 10.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, tesiste incelemelerde bulunarak DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürü Zafer Akın ve yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi elde etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen proje, Siirt Belediyesi ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülüyor. .
Vali Kızılkaya, “390 milyon 500 bin TL bedelli bu dayanak tahsisi, Siirt’in geleceğine yapılan can alıcı bir hizmettir. Modern arıtma üniteleri, merkezi kontrol ve veri toplama sistemi, 3 bin metreküp kapasiteli su deposu ile bir arada daha kuvvetli ve sürdürülebilir bir altyapı oluşturulmaktadır” ifade etti.
Tesisin tamamlandığında var olan 50 bin metreküp olan arıtma kapasitesinin 100 bin metreküpe çıkarılacağı belirtildi.
Programa, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Gökçe, DSİ Diyarbakır 10. Bölge Müdürü Zafer Akın, DSİ Siirt 104. Şube Müdürü Ömer Kızılay, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Seyithan Kılınç ile DSİ ve belediye personeli katılım sağladı.
Tüm gelişmelerin yakından izleneceği ifade ediliyor.





















Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.