Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İzmit Belediyesi’nden 23 Nisan iddialarına yanıt

İzmit Belediyesi’nden 23 Nisan iddialarına yanıt

afyondabugun afyondabugun -
0

Son dakika bilgilerine göre, İzmit Belediyesi, MHP Meclis Üyesi Okan Karagöz’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin açıklamalarına yazılı bir yanıt verdi.

İzmit Belediyesi, MHP Meclis Üyesi Okan Karagöz’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin açıklamalarına yazılı bir yanıt verdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Karagöz’ün 2021 yılı 23 Nisan etkinliklerinde Mustafa Kemal Atatürk görseli kullanılmadığı yönündeki iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Öne Çıkan Noktalar

Açıklamada, 2021 yılı 23 Nisan kutlamalarına ait paylaşımlarda Atatürk’ün yer aldığı, etkinliklerde kullanılan araçlarda Atatürk görsellerinin bulunduğu ve tüm arşiv kayıtlarında buna ilişkin görsellerin yer aldığı belirtildi.

İlgili Tarafların Görüşleri

Belediye açıklamasında üstelik hizmet binası cephesinde yer alan büyük Atatürk portresine dikkat çekilerek, “Atatürk’ü görmeyen göz gerçeği de göremez” ifadelerine yer verildi.

Son Durum ve Beklentiler

İzmit Belediyesi, iddiaların bilinçli bir çarpıtma olduğunu savunarak, Atatürk’ün belediyenin tüm etkinlik ve çalışmalarında yer aldığını öncelikle söyledi.

Açıklamada, Atatürk’ün ülkenin ortak değeri olduğu belirtilerek, bu tür konuların siyasi tartışmalara konu edilmemesi gerektiği ifade edildi. Belediye, kamuoyunun doğru bilgiye resmi kaynaklardan ulaşması gerektiğini de başardı.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

İlgili Yazılar