DünyaEkonomi

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere’de çalışmak isteyen Türk vatandaşlarının İngiltere çalışma vizesine başvurmaları gerekmektedir. Birleşik Krallık çalışma vizeleri Tier-1, Tier-2, Tier-5 ve Home Service olarak ayrılmıştır. Birleşik Krallık çalışma izni almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da Birleşik Krallık oturma izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Çalışma vizesi için İngiltere konsolosluklarına ve büyükelçiliklerine başvurabilirsiniz. İngiltere’de çalışmak isteyen Türk vatandaşları meslek ve uzmanlık alanlarına göre İngiltere çalışma izni başvurusunda bulunabilirler. Çalışma izni almak amacıyla Türk vatandaşlarına uygun çalışma vizesine başvurmaları gerekmektedir. İngiltere çalışma izinleri 2022’de iki farklı şekilde verilecek. Birincisi doğrudan bir aracı kuruluşa başvurmak, ikincisi ise bir akreditasyon kuruluşunun hizmetlerinden yararlanmaktır. UK WorkPermit 2023 için ayrıca başvuruyorsanız, öncelikle çevrimiçi başvuru formunu doldurmanız gerekir. Çevrimiçi başvuru formu, doğru bilgilerle tamamen İngilizce olarak doldurulmalıdır. Vize başvuru ücreti çevrimiçi başvuru sırasında ödenmelidir. Online başvurunuz sırasında, Vize Başvuru Merkezi’nden randevu almanız ve İngiltere vize randevunuzun tarih ve saatinde belgelerinizi teslim etmeniz gerekecektir. Vize için gerekli evraklar eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. En ufak bir belge eksikliği bile İngiltere vizesinin reddedilmesine neden olacaktır. Bu yüzden vize merkezi ile çalışmanız bu prosedürleri hızlandıracaktır.

https://www.vizemerkezi.com/ingiltere/calisma/ingiltere-sponsorlu-calisma-vizesi

Vize başvurunuz ve belgeleriniz konsolosluk tarafından kontrol edilecek ve karar başvuru merkezine bildirilecektir. Vatandaşlar ayrıca başvuru merkezinden pasaportlarını teslim alırken vize sonuçlarını öğrenebilmektedir. Birden çok belge hazırlayarak ve birden çok çalışma vizesine başvurarak akreditasyon kurumu aracılığıyla ilerleyebilirsiniz. Avrupa ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık, yüksek yaşam standardı nedeniyle oturma izni ve çalışılacak yerler için aranan bir destinasyon haline geldi. İngiltere çalışma izni, İngiltere’de yaşamak ya da çalışmak isteyen kişilerin başvurması gereken bir vize tipidir. Bu vize türü için başvuranlar, başvurdukları vizenin gerekliliklerini doğru bir şekilde anlamalıdır. İngiltere çalışma izni almak isteyen herkes ücret karşılığında başvuracaktır. Bu vizenin birkaç çeşidi vardır. Bu birçok insanın kafasını karıştırır. Bu nedenle başvuru sahipleri, başvurmadan önce ihtiyaç duydukları vize türünü tam olarak anlamalıdır. Hatalı başvuru nedeniyle başvurunuz reddedilebilir. Başvuru için genel şart, İngiltere’deki bir işverenin iş teklifini alması ve harekete geçmesidir. En sağlam ve uygun uygulamalar bu şekilde çalışır.

Tier Tiplerine Göre Çalışma İzni

Birleşik Krallık’ta bulmak ve çalışmak isteyen herkesin Birleşik Krallık çalışma izni alması gerekir. İngiltere çalışma izinleri Tier 1,2,5 olarak değişiklik göstermektedir. Tier 5 Birleşik Krallık Çalışma İzni vizesi, sanatçılar, sporcular, memurlar, hayırseverler, sözleşmeli işçiler, din görevlileri, mevsimlik işçiler ve Gençlik Hareketliliği Programı vizeleri içindir. Tier 2 UK WorkPermits ise sporcular, vasıflı işçiler, bakanlar, sağlık çalışanları ve kurum içi transferler olarak biliniyor. Seviye 1 ise anakara sözleşmeli vizeler, yatırımcı ve girişimci vizeleri, Türk iş adamı vizeleri, Türk işçi vizeleri vb. için değişiklik göstermektedir.

İngiltere’de çalışma izni alabilmek için vize başvurusunda bulunmak isteyenler öncelikle durumlarını iyi değerlendirmeli ve başvuracakları vize türünü çok iyi ve uygun bir şekilde seçmelidir. Başvuru, sevk şirketi ile birlikte veya ayrı olarak yapılabilir. Bu konuda fazla bilginiz yoksa ve İngiltere vizesi almak istiyorsanız aracı bir kurumla çalışmanız daha karlı olabilir. Süreç daha sağlıklı hale gelir. Aile bireyleri birlikte başvuruyorsa, her kişinin bireysel olarak başvurması gerekir. Birleşik Krallık’taki bir işverenden bir iş başvuru formu aldıktan sonra, başvuru sahibi ilgili kişiye bir teklif mektubu alacaktır. Başvuru sahipleri evrak işlerini tamamlamalı ve Birleşik Krallık Hükümeti web sitesinde bir başvuru sunmalıdır. Tamamlanması gereken son işlem biyometrik kayıttır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu