Afyonkarahisar 10°C Parçalı Bulutlu
USD 49,94 ▲ +0,07%
EUR 55,76 ▼ -0,26%
ALTIN 6.223 ▼ -3,56%
BIST 100 10.760 ▼ -3,64%
SON DAKİKA
1/15

Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi Önlemleri Arttırıldı

Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi Önlemleri Arttırıldı

Afyonkarahisar'da NATO Zirvesi Önlemleri Arttırıldı Afyonkarahisar Valiliği, yaklaşan

YAYINLANMA
Afyonkarahisar'da NATO Zirvesi Önlemleri Arttırıldı
Bizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.

Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi Önlemleri Arttırıldı

Afyonkarahisar Valiliği, yaklaşan NATO Zirvesi nedeniyle il genelinde sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Bu kapsamda, Ankara’da 07-08 Temmuz 2026 tarihlerinde düzenlenecek olan 36. NATO “Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi” öncesinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Güvenlik Tedbirleri Detaylandırıldı

Valilik tarafından yapılan açıklamada, zirveyi protesto amacıyla yapılabilecek her türlü etkinliğin; yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi gibi faaliyetlerin yasaklandığı belirtildi. Yasaklar, Afyonkarahisar genelinde polis ve jandarma sorumluluk bölgelerini kapsıyor.

Yasakların Süresi ve Kapsamı

Açıklamada, 01 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 08.00’den başlayarak 10 Temmuz 2026 Cuma günü saat 23.59’a kadar sürecek olan yasakların, il sınırlarına girmeyi veya çıkmayı planlayan protestocuları kapsadığı vurgulandı. Ayrıca, bu tür eylemlere destek amacıyla gelen araçlar ve şahısların da il sınırlarına giriş çıkışları bu süre zarfında yasaklandı.

Valilik, alınan önlemlerle bölgedeki güvenliğin sağlanmasının ve olası huzursuzlukların önüne geçilmesinin amaçlandığını belirtti. Yetkililer, vatandaşların bu süreçte alınan tedbirlere uymalarının önemini vurguladı.

Haber Tepkileri 0 Tepki