Gündeme gelen son gelişmelere göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda üreticilere fidan desteği sağlamaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda üreticilere fidan desteği sağlamaya devam etmektedir. Büyükşehir’in Döşemealtı Yağca mahallesinde yer alan Tarım Kampüsü seralarında üretimi yapılan keçiboynuzu, dut, defne gibi çeşitli…

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda üreticilere fidan desteği sağlamaya devam ediyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerelden kalkınma hedefleri doğrultusunda üreticilere fidan desteği sağlamaya devam etmektedir. Büyükşehir’in Döşemealtı Yağca mahallesinde yer alan Tarım Kampüsü seralarında üretimi yapılan keçiboynuzu, dut, defne gibi çeşitli fidanlar talepte bulunan çiftçilere ücretsiz dağıtılıyor. .
Bu doğrultuda Alanya’nın coğrafi işaretli ürünü keçiboynuzunun üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalar sürdürülüyor. Ürünün marka değerini korumak için Alanya Keçiboynuzu Üreticileri Derneği ile ortaklık yapan Büyükşehir 5 bin adet aşılı keçiboynuzu fidanını çiftçilere dağıtacak. Tarım kampüsünde üretilip dağıtılan fidanlarla bir arada keçiboynuzu üretiminin Antalya’nın dört bir yapılması hedefleniyor.
Üreticilere sağlanan keçiboynuzu desteklemeleri hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gülnihal Temur, şunları gerçekleştirdi:
“İklim krizine dirençli, su isteği az olan keçiboynuzu bitkisi aşılı fidan desteklerimiz Büyükşehir olarak süregelmektedir. Desteklerimiz üreticilerimizin verim alma sürecini kısaltarak ekonomik dönüşü hızlandırmaktadır. Keçiboynuzu Alanya ilçemizin coğrafi işaretli ürünüdür. Bu ürünün marka değerini korumak için hayati bir adımdır. Tarımsal kalkınmayı tek başına bir adım değil bir gelecek inşası olarak görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 2019 yılından bu güne 36 bin 500 adet aşılı fidanı Antalya’mızın topraklarıyla buluşturduk. Önümüzdeki süreçte 5 bin adet aşılı keçiboynuzu fidanının da üreticilerimize dağıtılması planlanıyor.”.
Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.





















Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.