SON DAKİKA
--:--:--

Atıl alan mahalle parkına dönüştü – İzmir’de

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Şemikler’deki 2 bin 500 metrekarelik atıl alanı yeşil alan, çocuk oyun grupları, sosyal donatılar ve 34 araçlık ücretsiz otoparkın yer aldığı mahalle parkına dönüştürdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Şemikler’deki 2 bin 500 metrekarelik atıl alanı yeşil alan, çocuk oyun grupları, sosyal donatılar ve 34 araçlık…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Atıl alan mahalle parkına dönüştü – İzmir’de

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu haberde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Şemikler’deki 2 bin 500 metrekarelik atıl alanı yeşil alan, çocuk oyun grupları, sosyal donatılar ve 34 araçlık ücretsiz otoparkın yer aldığı mahalle parkına dönüştürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Şemikler’deki 2 bin 500 metrekarelik atıl alanı yeşil alan, çocuk oyun grupları, sosyal donatılar ve 34 araçlık ücretsiz otoparkın yer aldığı mahalle parkına dönüştürdü.

İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı “Yeşil Değişim” çalışmaları kapsamında, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı yeni bir parkı daha kente kazandırdı.

Öne Çıkan Noktalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 2025 yılı eylül ayında sahada yaptığı incelemeler ve halkın talepleri doğrultusunda Karşıyaka Şemikler Mahallesi 1671. Sokak’ta, yeni imar yolunun yanında yer alan 2 bin 500 metrekarelik atıl alan yeniden düzenlenerek Şemikler Mahalle Parkı’na dönüştürüldü.

Konuyu Şekillendiren Faktörler

İzmir’in en uzun sokaklarından biri olan alanın1.130 metrekarelik bölümünde yeşil alan düzenlemesi hayata geçirildi. Toprak serimi yapılan bölgeye 24 jakaranda, 6 süs eriği ve 11 ılgın olmak üzere toplam 41 ağaç dikildi. Bunun yanı sıra ardıç, mahonya, nandina, imperata ve ligustrum türlerinden 2.500’ün üzerinde çalı bitkisiyle peyzaj çalışması nihayete erdi.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

ÜCRETSİZ OTOPARK VE OYUN ALANI.

Çevresinde çok sayıda okul bulunan Şemikler Mahalle Parkı’nda yeşil alanın yanı sıra doğal kum zeminli bir çocuk oyun alanı oluşturuldu. Parka dahası oyun grupları, oturma alanları ve sosyal donatı alanları kazandırıldı. Parkın yanında yer alan geniş alanda ise 34 araç kapasiteli ücretsiz açık otopark hizmete açıldı.

Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.

Benzer Haberler
Biyometrik Fotoğraf Programı ile Hızlı ve Kolay Çözüm
Biyometrik Fotoğraf Programı ile Hızlı ve Kolay Çözüm
MSB yeni bedelli askerlik ücretini ve başvuru sürecini açıkladı
MSB yeni bedelli askerlik ücretini ve başvuru sürecini açıkladı
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün