SON DAKİKA
--:--:--

Bakan Çiftçi’den Çumra Şeker’e ziyaret

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Çumra Şeker Fabrikası’nda PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile bir araya geldi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Çumra Şeker Fabrikası’nda PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Idare Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile bir araya geldi. Bakan Çiftçi,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bakan Çiftçi’den Çumra Şeker’e ziyaret

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Çumra Şeker Fabrikası’nda PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Çumra Şeker Fabrikası’nda PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Idare Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile bir araya geldi. Bakan Çiftçi, Türkiye’nin üreten gücü Konya Şeker ve iştirakleri ile TORKU markasını yakından ve gururla takip ettiğini ifade etti.

KONYA (İGFA) – İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, memleketi Konya’da bir dizi ziyaret uyguladı. Konya’nın Çumra ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çiftçi, hem hemşehrilerinin sorunlarını dinledi hem de tedbir önerilerini not elde etti.

Konunun Ayrıntıları

Ziyaret kapsamında Bakan Çiftçi, Çumra Şeker Fabrikası’nda PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Koordinasyon Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu ile bir araya geldi. Görüşmede Erkoyuncu sektörün genel durumuyla ilgili şeker pancarı başta olmak üzere tarım ve sanayi de karşılaşılan zorlukları, üreticilerin beklentilerini ve formül önerilerini Bakan Çiftçi’ye bildirdi.

DIŞ HAVZALARDAKİ SULAR KONYA OVASI İÇİN ÖNEM TAŞIYOR.

Tarihsel Arka Plan

Bölgedeki en büyük problemin yeraltı suyu olduğunu vurgulayan Başkan Erkoyuncu, ihtiyaç duyulan suyun neredeyse tamamının yeraltından karşılandığını belirterek Çarşamba Suyu’nun kuruduğunu ifade etti. Konya Ovası’nın geleceği açısından dış havzalardaki suların büyük önem taşıdığına dikkat çeken Erkoyuncu, Akdeniz’e boşa akan suların Konya Ovası’na kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

Bu doğrultuda bilhassa Beyşehir, Suğla, Ermenek Çayı ve Manavgat Çayı gibi su kaynaklarının ovaya yönlendirilmesi hayati önem taşıdığına dikkati çeken Erkoyuncu, “Yağışlar içinde bulunduğumuz yıl belli ölçüde sevindirici oldu ancak bu yeterli değil. Kar yağışının az olması nedeniyle yeraltı sularını besleyecek düzeyde bir kazanım sağlanamadı. Başta Çumra’da içinde bulunduğumuz yıl da beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Yine de şükrediyoruz. En büyük temennimiz, bölgemizde su sorununun daha da büyümemesi.” diye beyanat verdi.

Bakan Çiftçi, üreticilerin sesi olan Başkan Erkoyuncu’nun aktardığı beklenti ve önerileri dikkatle dinleyip not edindi.

Üstelik Bakan Çiftçi, Türkiye’nin üreten gücü Konya Şeker ve iştirakleri ile TORKU markasını yakından ve gururla takip ettiğini belirterek, üretimden istihdama kadar ortaya koyulan başarının takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Kamuoyu, konuyla ilgili yeni açıklamaları bekliyor.

Benzer Haberler
Biyometrik Fotoğraf Programı ile Hızlı ve Kolay Çözüm
Biyometrik Fotoğraf Programı ile Hızlı ve Kolay Çözüm
MSB yeni bedelli askerlik ücretini ve başvuru sürecini açıkladı
MSB yeni bedelli askerlik ücretini ve başvuru sürecini açıkladı
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün