Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Baqaei, Şiraz kenti üzerinde hava savunma sistemleri tarafından hedef alınan İHA ve bölgedeki askeri hareketliliğe ilişkin açıklama yaptı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Baqaei, Şiraz kenti üzerinde hava savunma sistemleri tarafından misyon alınan İHA ve bölgedeki askeri hareketliliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bilinmesi Gereken Kritik Detaylar
İran Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalesine değinen Baqaei, “Cesur silahlı kuvvetlerimiz, Hafız ve Saadi’nin şehri olan sevgili Şiraz üzerinde bu insansız hava aracını düşürdü” belirtti.
Konunun Önemi ve Olası Etkileri
Olayın diplomatik ve hukuki boyutuna dikkat çeken Sözcü Baqaei, “Bu, bölgedeki bazı ülkelerin ABD ve İsrail’in İran’a karşı işlediği saldırganlık ve savaş suçlarına karışmış ve fiilen suç ortağı olmuş olduklarına dair daha kesin bir kanıt olabilir” ifadelerini kullandı.
Baqaei, bölge ülkelerine yönelik net bir çağrıda bulunarak açıklamasını “Bölgede bu insansız hava aracını kullanan iki ülkeden birinden değerlendirme bekliyoruz” sözleriyle tamamladı. .
Konuya ilişkin yeni açıklamaların gelmesi bekleniyor.


