SON DAKİKA
--:--:--

Kadın Belediye Başkanları Manisa’da temas kurdu

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Türk kadınlarına belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınmasının yıl dönümünde Manisa, 5. Türk kadınlarına belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınmasının yıl dönümünde Manisa, 5. Türkiye Kadın Belediye Başkanları Buluşması’na ev sahipliği yaptı. MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kadın Belediye Başkanları Manisa’da temas kurdu

Gündemin en çok konuşulan konularından biri olan bu gelişmede, Türk kadınlarına belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınmasının yıl dönümünde Manisa, 5.

Türk kadınlarına belediye seçimlerinde seçme ve aday olma hakkının tanınmasının yıl dönümünde Manisa, 5. Türkiye Kadın Belediye Başkanları Buluşması’na ev sahipliği yaptı.

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin ev sahipliğinde, BESOT Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ata Temiz, Erk Kayabaş, Pınar Mine Hacıalibeyoğlu ve Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu temsilcileri yer elde etti.

Uzman Görüşleri ve Değerlendirmeler

“GÜLŞAH BAŞKANIMIZIN ANISINI YAŞATMAK İÇİN TOPLANDIK”.

Tarihsel Arka Plan

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Manisa Temsilcisi Netice Okutan, buluşmanın duygusal bir amacı olduğunu dile getirdi. Okutan, “3 Nisan’ın yıl dönümü nedeniyle bu buluşma kararını, rahmetli Gülşah Durbay başkanımızın cenazesinde almıştık. Gülşah Başkanımız, kadın belediye başkanlarını Manisa’da ağırlamayı çok istiyordu. Biz de bugün onun bu vasiyetini yerine getirmek ve anısını yaşatmak için buradayız” belirtti.

Bundan Sonra Ne Olacak?

Şehzadeler Belediye Başkanı Hakan Şimşek, 3 Nisan 1930’un salt yasal bir düzenleme değil, bir eşitlik ilanı olduğunu hatırlatarak şunları belirtti: “Kadınların siyasetteki temsili hala arzu ettiğimiz düzeyde değil. Oysa biliyoruz ki kadınların olmadığı bir siyaset eksiktir. Bu vesileyle, 14 Aralık 2025’te kaybettiğimiz Gülşah Durbay’ı rahmetle anıyorum. O, cesaretiyle kadınların siyasette var olma mücadelesinin en değerli temsilcilerinden biriydi.”.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise, “Şehrimiz bu döneme gerçekten acı bir başlangıç yaptı. 31 Mart 2024’te seçimler yaşandı, Manisa’da birçok şeyin değişeceğini düşündük, bir heyecan, içimizde bir umut vardı. Ama ardı ardına kayıplar yaşadık. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı kaybettik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz” belirtti.

Programda bir sunum yapan Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Başkanı Nurgül Uçar Aktuğ, çarpıcı veriler kamuoyuyla buluşturdu. 1930 yılından bu yana Türkiye’de yaklaşık 35 bin erkek belediye başkanına karşılık münhasıran 206 kadının bu göreve geldiğini belirten Aktuğ, temsil oranının yetersizliğine dikkat çekerek ortak mücadele çağrısı yaptı.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Benzer Haberler
Ülkü Ocakları Afyonkarahisar Şubesinden A Milli Takım Maçı İçin Davet
Ülkü Ocakları Afyonkarahisar Şubesinden A Milli Takım Maçı İçin Davet
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Afyonkarahisar Türkiye’nin En Güvenli İkinci İli Seçildi
Seçim Sonuçlarının Ardından Ali Özkaya’dan Açıklama
Seçim Sonuçlarının Ardından Ali Özkaya’dan Açıklama
Ali Özkaya’dan Seçim Sonuçları Açıklaması: “Millet Kiminle Devam Edeceğini İyi Biliyor”
Ali Özkaya’dan Seçim Sonuçları Açıklaması: “Millet Kiminle Devam Edeceğini İyi Biliyor”
Afet İnan Katkılarıyla ve Saygıyla Anılıyor
Afet İnan Katkılarıyla ve Saygıyla Anılıyor
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün