SON DAKİKA
--:--:--

BIST-100 Endeksi güne alıcılı bir açılışla başlayabilir

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Gedik Yatırım’ın değerlendirmesinde, jeopolitik gelişmeler sebebiyle piyasalardaki hassasiyetin sürdüğü belirtildi. Gedik Referans tahsisi’ın değerlendirmesinde, jeopolitik gelişmeler sebebiyle piyasalardaki hassasiyetin sürdüğü belirtildi. ABD Başkanı Trump’ın, İran’ın asla nükleer silah sahibi olmayacağı konusunda anlaştıklarını, İran’da görüştükleri kişilerin uzlaşı yapmak istediklerini belirttiği aktarılırken şu bilgiler paylaşıldı: “Diyalog umudunun artması, kaygı iştahını desteklemiş durumda. Bununla birlikte…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BIST-100 Endeksi güne alıcılı bir açılışla başlayabilir

Yapılan açıklamalar doğrultusunda, Gedik Yatırım’ın değerlendirmesinde, jeopolitik gelişmeler sebebiyle piyasalardaki hassasiyetin sürdüğü belirtildi.

Gedik Referans tahsisi’ın değerlendirmesinde, jeopolitik gelişmeler sebebiyle piyasalardaki hassasiyetin sürdüğü belirtildi. ABD Başkanı Trump’ın, İran’ın asla nükleer silah sahibi olmayacağı konusunda anlaştıklarını, İran’da görüştükleri kişilerin uzlaşı yapmak istediklerini belirttiği aktarılırken şu bilgiler paylaşıldı:

“Diyalog umudunun artması, kaygı iştahını desteklemiş durumda. Bununla birlikte İran tarafından henüz bir değerlendirme yok. Dolayısıyla gün içerisinde o taraftan gelecek açıklamalar can alıcı olacaktır. Yeniden ABD’nin açıklamalarını kabul etmediklerini belirtirlerse, bu durumda piyasalarda sert tepkiler görülebilir. Bugün içinde haber akışlarının can alıcı olduğunu belirtmekte fayda var. Veri takviminde, ABD ve Avrupa’dan veriler açıklanacak.

Konunun Ayrıntıları

BIST-100 Endeksi dünü oran 0,81 düşüşle 12.930 seviyesinden tamamladı. Endekste dün 12.908-13.136 aralığında yatay ve zayıf bir seyir takip edildi. Madencilik ve bankacılık endeksinde kayıplar nisbet 3-5 aralığında meydana geldi. Jeopolitik gelişmeler sebebiyle piyasadaki hassasiyet sürüyor. Dün ABD Başkanı Trump tarafından gelen açıklamalar gerilimin azalmasını desteklemesine karşın İran kanadından daha bir karşılık gelmedi. Gün içi haber akışlarına karşı dikkatli olmakta fayda olacaktır. Oynaklıklar sürebilir. Teknik olarak 13.095 bölgesinden geçen 5 günlük ortalaması bulunuyor. Bu ortalamasının üzerine doğru hareketin devamında 13.235 ve 13.400 direnç noktaları olarak izlenecektir. Endeks için 13.400 direnci can alıcı ve bu direncin üzerinde kapanışlar, teknik olarak güçlenmeyi destekleyecektir. Bu görülmedikçe yükselişlere karşı temkinli yaklaşılmalı görüşündeyiz. Geri çekilmeler içinse 12.820 – 12.700 ilk etapta izlenecek arka çıkma noktaları olurken, bu bölgenin altında kapanışlarda 12.500-12.400 destek bölgesi gündeme gelmektedir. BIST-100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Sonraki Adımlar

GALATA WİND / GWIND 24.03.2026 18:36:40 Şirket Koordinasyon Kurulu Kararı ile yeni “Pay Geri Alım Programı”nın başlatılmasına, ilgili “Pay Geri Alım Programı” kapsamında geri alınabilecek azami pay adedinin 7.300.000 adet ve Şirket kaynaklarından karşılanmak üzere kullanılabilecek azami fon tutarının 225.000.000 TL olarak belirlenmesine tercih verilmiştir. Alınacak paylar şirket ödenmiş sermayesinin nisbet 1,4’üne denk gelmektedir. (SINIRLI POZİTİF).

Konunun Önemi ve Olası Etkileri

AG ANADOLU GRUBU HOLDİNG / AGHOL 24.03.2026 18:15:23 Şirket Sevk ve idare Kurulu, 1 TL nominal değerli pay için nakit brüt toplam 0,6980 TL (temettü verimi: nisbet 2,5) kar payı dağıtılmasına hüküm vermiştir. Hak kullanım tarih yazacak: 20.05.2026 (NÖTR).

MAVİ GİYİM / MAVI 24.03.2026 18:26:53 Pay geri alım kapsamında pay başına 42,70 TL – 42,80 TL fiyat aralığından (ortalama 42,75 TL) toplam 300.000 TL nominal değerli MAVI B Grubu pay senedi geri alınmıştır. Bu işlemle eş zamanlı, bugüne kadar geri alınan toplam B grubu pay sayısı 11.207.458 adet olup, bu payların sermayeye oranı yaklaşık pay 1,41’dir. (SINIRLI POZİTİF)”.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

Benzer Haberler
Afyonkarahisar Mermer Fuarı 17 Haziran’da Başlıyor
Afyonkarahisar Mermer Fuarı 17 Haziran’da Başlıyor
Bursalı marketçiler denetime her zaman açık
Bursalı marketçiler denetime her zaman açık
Artvin’de ECOSUS 2026 Kongresi için geri sayım koyuldu
Artvin’de ECOSUS 2026 Kongresi için geri sayım koyuldu
İhracatta 25,İşte o inanılmaz sayı: $0tı ivme kazandı
İhracatta 25,İşte o inanılmaz sayı: $0tı ivme kazandı
Tarımda yeni yol haritası belli gündeme taşındı
Tarımda yeni yol haritası belli gündeme taşındı
Yalova’da Ata Tohumuna büyük dayanak
Yalova’da Ata Tohumuna büyük dayanak
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün