SON DAKİKA
--:--:--

Buca’da Mutfaktan Toprağa projesi devreye sokuldu

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Buca Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği Bokaşi kompostu eğitiminin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğü bildirildi. Buca Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir arada düzenlediği Bokaşi kompostu eğitiminin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğü bildirildi. Öne Çıkan Noktalar Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Mutfaktan Toprağa” sloganıyla gerçekleştirilen eğitimin Şirinyer Düğün Salonu’nda düzenlendiği belirtilirken,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Buca’da Mutfaktan Toprağa projesi devreye sokuldu

Tüm gözlerin çevrildiği bu gelişmede, Buca Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği Bokaşi kompostu eğitiminin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

Buca Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir arada düzenlediği Bokaşi kompostu eğitiminin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

Öne Çıkan Noktalar

Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Mutfaktan Toprağa” sloganıyla gerçekleştirilen eğitimin Şirinyer Düğün Salonu’nda düzenlendiği belirtilirken, strateji kapsamında katılımcılara evsel mutfak atıklarının gübreye dönüştürülmesi sürecine ilişkin bilgi verildiği ifade edildi.

Öne Çıkan Açıklamalar

Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kompost Üretimi ve Geri Kazanım Şube Müdürü Çağdaş Erol’un konuşmasında, topraktaki organik madde oranının geride seviyelerde olduğuna dikkat çektiği ve organik atıkların toprağa kazandırılmasının önemine vurgu yaptığı aktarıldı.

Son Durum ve Beklentiler

Programda öte yandan, Ziraat Tırmanmış Mühendisi Tahsin Alp Aras, Biyolog Furkan Yılmaz ve Ziraat Mühendisi Hüseyin Karaman tarafından kompost sürecine ilişkin teknik bilgilerin paylaşıldığı belirtilirken, projeye katılmak isteyen vatandaşların “İyi Tarım İzmir” mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabileceği kaydedildi.

Eğitim sonunda katılımcılara ücretsiz kompost setlerinin dağıtıldığı ifade edilirken, proje kapsamında evsel organik atıkların özel sistemlerle komposta dönüştürülerek toprağa kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

Benzer Haberler
Biyometrik Fotoğraf Programı ile Hızlı ve Kolay Çözüm
Biyometrik Fotoğraf Programı ile Hızlı ve Kolay Çözüm
MSB yeni bedelli askerlik ücretini ve başvuru sürecini açıkladı
MSB yeni bedelli askerlik ücretini ve başvuru sürecini açıkladı
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Manisa’da üreticilere İşte o inanılmaz sayı: $0
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
Bursa Osmangazi’de çocuk olimpiyatları nefes kesti
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
İzmir’de engeller dostluk ve dayanışmayla aşıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Denizli Güney’de yeni yaşam merkezinin temeli atıldı
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün