Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terörle mücadele ve bölge istikrarına yönelik çalışmalar ile Meclis bünyesinde yürütülen sürece ilişkin açıklama yaptı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terörle mücadele ve bölge istikrarına yönelik çalışmalar ile Meclis bünyesinde yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gelişmenin Boyutları
Sürecin kurumsal işleyişine değinen Çelik, “Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kurulan mekanizmalarımız ve proje heyetlerimiz vasıtasıyla kesintisiz devam etmektedir. Devlet politikası olan bu zaman dilimi, Meclis’in de devreye girmesiyle yeni bir boyuta ulaştı” söyledi.
Rakamlarla Durum
Çalışmaların üç temel sütun üzerine inşa edildiğini belirten Çelik, “Burada bizim için üç temel boyut söz konusudur. Birincisi, Cumhur İttifakı’nın sarsılmaz iradesi ve siyasi bütünlüğüdür. İkincisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlet kurumlarının tam bir koordinasyon içinde bu politikayı yürütmesidir. Üçüncü ve nihai boyut ise Yüce Meclis’tir” ifadelerini kullandı.
Bundan Sonra Ne Olacak?
Yol haritasının önceliğini net bir şekilde çizen Çelik, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: .
“Meclis bünyesinde kurulan komisyonun raporuyla şekillenen yol haritamız gayet açıktır. Silah bırakma tam olarak gerçekleştikten peşinden yasal düzenlemeler için adımlar atılacaktır. Bizim gündemimiz PKK terör örgütünün feshi ve silahların tamamen bırakılmasıdır. Bunun dışındaki yapay tartışmalar bu sürecin konusu değildir.”.
Gelişmelerin yakından takip edileceği belirtiliyor.


