Afyonda Bugün

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Hıdırellez dilekleri Akdeniz’e bırakılacak

Hıdırellez dilekleri Akdeniz’e bırakılacak

afyondabugun afyondabugun -
0

Kamuoyunu yakından ilgilendiren bu haberde, Antalya Muratpaşa Belediyesi, baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez geleneğini bu yıl da Akdeniz’in maviliklerinde yaşatacak.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez geleneğini içinde bulunduğumuz yıl da Akdeniz’in maviliklerinde yaşatacak. Kaleiçi Yat Limanı’ndan teknelerle denize açılacak kent sakinleri, dileklerini Akdeniz’in masmavi sularına bırakacak.

Konunun Ayrıntıları

ANTALYA (İGFA) – Muratpaşa Belediyesi, doğanın uyanışını ve umutların tazelenmesini simgeleyen Hıdırellez için hazırlıklarını tamamladı. Geleneksel ritüelin en özel anlarından biri olan dilek bırakma etkinliği, 6 Mayıs sabahı gün doğumuyla müşterek olarak gerçekleştirilecek.

Sonraki Adımlar

Hıdırellez gecesi vatandaşlar tarafından gül ağacının dibine bırakılan dilekler, sabahın ilk ışıklarıyla beraberinde toplanarak saat 05.30’da Kaleiçi Yat Limanı’ndan hareket edecek teknelerle Akdeniz’in derin sularına bırakılacak.

Merak Edilen Soruların Yanıtları

Sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyenlerin, 444 80 07 numaralı Turunç Masa hattı üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Dahası, 6 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de Şükrü Solmaz Parkı’nda Hıdırellez Şenliği gerçekleştirilecek. Şenlikte İzmirli Necati sahne alacak.

Söz konusu gelişmenin etkileri değerlendirilmeye devam ediyor.

İlgili Yazılar