SON DAKİKA
--:--:--

Kocaeli sahillerine ‘Mavi Takım’ nefesi

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Mavi Takım ekipleri, Plajyolu Sahili’nde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasıyla büyük boyda 50 poşet atığı toplayarak çöplerin İzmit Körfezi’ne ulaşmasını önledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Mavi Takım ekipleri, Plajyolu Sahili’nde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasıyla büyük boyda 50…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Kocaeli sahillerine ‘Mavi Takım’ nefesi

Gündeme gelen son gelişmelere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Mavi Takım ekipleri, Plajyolu Sahili’nde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasıyla büyük boyda 50 poşet atığı toplayarak çöplerin İzmit Körfezi’ne ulaşmasını önledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Mavi Takım ekipleri, Plajyolu Sahili’nde gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasıyla büyük boyda 50 poşet atığı toplayarak çöplerin İzmit Körfezi’ne ulaşmasını önledi. Ekiplerin çalışması, kıyıların korunmasına ve çevre bilincinin güçlenmesine can alıcı katkı sağladı.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sahillerin temizliği ve deniz ekosisteminin korunması adına örnek bir hamle ile hayata geçirilen Mavi Takım ekipleri, çalışmalarını titizlikle sürdürmeye kesintisiz ilerliyor. İzmit Körfezi’nde deniz canlılarının yaşam alanlarının korunması için değerli rol oynayan Mavi Takım ekipleri, sahillerde çöpleri titizlikle topluyor ve atıkların denize ulaşmasını önlüyor.

Konunun Ayrıntıları

PLAJYOLU SAHİLİ’NDE ÇEVRE İÇİN ORTAK ÇALIŞMA.

Rakamlarla Durum

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, İzmit Plajyolu Sahili’nde hem kıyı temizliği yapmak hem de çevre farkındalığını artırmak amacıyla bütüncül bir inceleme hayata geçirdi. Çalışmaya Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mesut Önem, Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürü Yüksel Demircan ve Mavi Takım ekipleri yer sahip yaşandı. Sahil boyunca yapılan tarama sonucunda 50 çöp poşeti dolusu atık toplandı.

Konuya İlişkin Önemli Notlar

Mavi Takım ekipleri, 2022 yılında faaliyete başlamasından bu yana kıyı temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar denizlerden tam 85 bin 125 kilogram atık toplandı. 2025 yılı içinde ise ekipler, 12 bin 147 kilogramı geri dönüştürülebilir olmak üzere toplam 16 bin 735 kilogram atığı temizledi. Toplanan atıklar, sıfır atık prensibine uygun olarak geri kazanım tesislerine gönderilerek ekonomiye kazandırılırken, geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise çevreye zarar vermeyecek şekilde düzenli depolama tesislerinde bertaraf edildi.

Bu önemli gelişmenin yansımaları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Benzer Haberler
Rektör Aslan, Sendika Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
Rektör Aslan, Sendika Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
HSK Kararnamesi Yayımlandı: Afyonkarahisar’da Görev Değişimi
HSK Kararnamesi Yayımlandı: Afyonkarahisar’da Görev Değişimi
Afyonkarahisar’da Elektrikli Bisiklet Kazası: 15 Yaşındaki Çocuk Yaralandı
Afyonkarahisar’da Elektrikli Bisiklet Kazası: 15 Yaşındaki Çocuk Yaralandı
Öztürk’ten Bakan Yardımcısı Okumuş’a Ziyaret
Öztürk’ten Bakan Yardımcısı Okumuş’a Ziyaret
Vali Naci Aktaş’tan LGS Öğrencilerine Başarı Mesajı
Vali Naci Aktaş’tan LGS Öğrencilerine Başarı Mesajı
Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Haberin Doğru Adresi
    Afyonda Bugün

    Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

    2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün