Gündeme gelen son gelişmelere göre, Anonslarla yapılan acil durum çağrısının ardından bina tahliye edildi ve personel, belediye binasının yanında bulunan Atatürk Kent Meydanı’ndaki “Acil Toplanma Noktası”nda bir araya geldi.
Anonslarla yapılan bir an önce yapılması gereken tablo çağrısının ardından bina tahliye edildi ve personel, belediye binasının yanında bulunan Atatürk Kent Meydanı’ndaki “Acil Toplanma Noktası”nda bir araya geldi.
Haberin Arka Planı
Afet İşleri Müdürlüğü personeli Samet Savaş’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen tatbikatta, yangın söndürme tüplerinin doğru kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. .
Öne Çıkan Açıklamalar
Eğitimde, yangın battaniyesinin 500 dereceye kadar dayanabildiği ve yangını boğma yöntemiyle sağlam şekilde söndürebildiği bilgisi paylaşıldı. Öte yandan, elektrik yangınlarında hem alevleri kontrol altına almak hem de cihazları korumak adına geliştirilen özel yangın tüplerinin belediyenin çeşitli noktalarında bulunduğu ifade edildi.
Merak Edilen Soruların Yanıtları
Eğitmen Savaş, olası bir yangın anında rüzgarın arkaya alınması ve 45 derecelik sporcu duruşu açısıyla müdahale edilmesi gerektiğini ısrarla aktardı. .
Savaş, “Belediyemizde her yıl düzenli olarak yangın tatbikatı yapıyoruz. Değerli olan insanların sağlıkla, güvenle ve huzurla evine dönmesi ve hayatına devam edebilmesi” ifadelerini kullandı.
Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.


