SON DAKİKA
--:--:--

Öztrak: Savaşın etkileri Türkiye’de ekonomik kırılganlıkları artırıyor

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, CHP Tekirdağ Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı Faik Öztrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. CHP Tekirdağ Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı Faik Öztrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Öztrak: Savaşın etkileri Türkiye’de ekonomik kırılganlıkları artırıyor

Yetkili kaynaklardan gelen bilgilere göre, CHP Tekirdağ Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı Faik Öztrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

CHP Tekirdağ Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanı Faik Öztrak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya ilişkin sosyal medya hesabından duyuruda bulundu.

Öztrak, Türkiye’nin bölgedeki savaşa ekonomik açıdan kırılgan bir dönemde yakalandığını belirterek, “Türkiye bölgemizdeki savaşa, yönetimin hukuk tanımazlığı ve seçim odaklı akıl dışı ekonomi politikaları nedeniyle kırılgan bir durumda yakalandı.” ifadelerini kullandı.

Konunun Ayrıntıları

Savaşın ekonomik etkilerine değinen Öztrak, “Savaşın dalgası bu kırılganlıklar nedeniyle bizde tsunamiye dönüşüyor. Savaş mutfaktaki yangını körüklüyor, evlatlarımızın geleceğine pranga vuruyor.” ifade etti.

Öne Çıkan Açıklamalar

Enerji fiyatlarındaki artışa da dikkat çeken Öztrak, petrol fiyatlarındaki yükselişin cari denge üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın petrol fiyatlarındaki her 1 dolarlık artışın cari dengeyi 400 milyon dolar bozduğuna yönelik açıklamasını hatırlattı.

Öne Çıkan Diğer Gelişmeler

Öztrak dahası savaşın yalnızca enerji fiyatlarıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Savaş tek başına petrol demek değil; hammadde, gübre ve gıda fiyatlarındaki artış demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin ticaret ve lojistik hatlarının da gelişmelerden etkilenebileceğini belirten Öztrak, hükümetin gelişmelere karşı detaylı bir eylem planı ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

Konu, kamuoyunun gündemindeki önemini korumaya devam ediyor.

Benzer Haberler
Öğrencilerden Teknik Gezi
Öğrencilerden Teknik Gezi
Çay’da Aile Destek Merkezi (ADEM) Hizmete Açıldı
Çay’da Aile Destek Merkezi (ADEM) Hizmete Açıldı
İcikli Köyünde Çıkan Yangın Söndürüldü
İcikli Köyünde Çıkan Yangın Söndürüldü
Öztaş, Konya’da Foruma Katıldı
Öztaş, Konya’da Foruma Katıldı
Vali Aktaş, Çay’da Ziyaretlerde Bulundu
Vali Aktaş, Çay’da Ziyaretlerde Bulundu
Çay’da Değerlendirme Toplantısı
Çay’da Değerlendirme Toplantısı
Haberin Doğru Adresi
Afyonda Bugün

Afyonda Bugün; Afyon Haber, Afyon Son Dakika ve Afyon Haberleri başta olmak üzere Afyonkarahisar'daki güncel gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz yerel haber sitesidir.

2016 Afyonda Bugün © Tüm hakları saklıdır. Afyonda Bugün